Coronavirus COVID-19: Prima moarte în Europa, un turist chinez moare în Franța

duminică, februarie 16th, 2020
Până în prezent, virusul a ucis 1.666 de persoane, majoritatea copleșitoare din China. Au existat cazuri individuale în Hong Kong, Japonia și Filipine.
Image: © Getty Images

Primul deces din Europa de coronavirus COVID-19 a fost confirmat sâmbătă cu anunțul că un turist chinez de 80 de ani a murit într-un spital din Paris.

Bărbatul a fost tratat în carantină la Spitalul Bichat din oraș, din 25 ianuarie, a declarat ministrul Sănătății din Franța, Agnès Buzyn. Ajunsese în țară pe 16 ianuarie.

„El suferea de o infecție pulmonară coronavirus”, a spus ea. „Starea lui s-a agravat rapid și a fost într-o situație critică de câteva zile în terapie intensivă.

„Fiica sa are și virusul COVID19 și este, de asemenea, internată la Bichat. Starea ei de sănătate nu mai provoacă îngrijorare și ar trebui eliberată în curând.”

Primul deces african din coronavirusul COVID-19 a venit vineri, când Egiptul a confirmat un caz fatal.

 

Înmuiați numărul de noi cazuri COVID-19

Până în prezent, virusul a ucis 1.666 de persoane, majoritatea copleșitoare din China. Au existat cazuri individuale în Hong Kong, Japonia și Filipine.
Între timp, China a anunțat o scufundare în cazuri noi. S-a raportat sâmbătă 143 de decese cu virus, în timp ce anunța noi măsuri anti-boală, în timp ce întreprinderile se redeschid în urma controalelor de măturare.

Vacanța de Anul Nou Lunar din ianuarie a fost extinsă pentru a menține fabricile și birourile închise, dar oficialilor li s-a dat ordin să reînvie activitatea de afaceri pe măsură ce pierderile economice cresc.

Cu toate acestea, oricine se întoarce la Beijing va trebui să se izoleze acasă timp de 14 zile pentru a proteja capitala.

Numărul total de noi cazuri COVID-19 peste noapte a fost de 2.641 – mult mai mic decât în ​​zilele anterioare, când modificările la diagnosticare și metodele de numărare au înregistrat o creștere uriașă.

Statele Unite au spus că vor zbura americani de origine carantină pe o navă de croazieră din Japonia.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.