Coronavirus: dintr-o privire

duminică, martie 15th, 2020
Guvernul spaniol a declarat oficial starea de urgență asupra coronavirusului, punând țara în blocaj și ordonând oamenilor să rămână acasă pentru următoarele două săptămâni

Spania este închisă la nivel național, soția  premierului se dovedește pozitivă

Guvernul spaniol a declarat oficial starea de urgență asupra coronavirusului, punând țara în blocaj și ordonând oamenilor să rămână acasă pentru următoarele două săptămâni, cu excepția cazului în care trebuie să cumpere mâncare sau medicamente sau să meargă la serviciu sau la spital. Vorbind după o ședință de cabinet de șapte ore, prim-ministrul, Pedro Sánchez, a cărei soție s-a dovedit pozitivă pentru virus, a declarat că „deciziile extraordinare” trebuie luate, întrucât Spania se prinde de o „criză de sănătate, socială și economică”.

Companiile aeriene se confruntă cu destrămarea, deoarece interdicțiile globale de călătorie se înmulțesc

Industria turistică internațională se confruntă cu o întrerupere pe scară largă după ce companiile aeriene au anunțat noi reduceri de zbor și mai multe țări au introdus interdicții de călătorie și cerințe de izolare. Întreprinderile de călătorie au fost afectate de mai multe doze de vești proaste, SUA extinzând interdicția de călătorie în Europa pentru a include Marea Britanie și Irlanda, o serie de țări din America de Sud aducând restricții de zbor și Australia care se alătură noii Zeelande pentru a impune tuturor persoanelor care intră în țară să se autosesizeze. -izolați timp de 14 zile. American Airlines, a doua cea mai mare din lume, a declarat sâmbătă că va începe să implementeze o suspendare în trepte a aproape toate zborurile internaționale de lungă durată de luni.

Australia introduce o autoizolare obligatorie pentru toate sosirile

Toate persoanele care sosesc în Australia vor fi obligate să se autoizoleze timp de 14 zile, iar sosirile la navele de croazieră vor fi interzise timp de cel puțin 30 de zile, a anunțat premierul, Scott Morrison. Morrison le-a spus reporterilor de la Sydney că prima întâlnire a cabinetului național de duminică a convenit să legifereze infracțiunile pentru persoanele care încalcă regula de autoizolare și au escaladat sfatul celorlalți pentru a întreprinde distanțarea socială, inclusiv refuzul strângerii de mână și păstrarea unei distanțe de 1,5 metri distanță de la oameni. Suita de măsuri noi vine în urma criticilor guvernului nu a dat mesaje clare despre distanțarea socială.

Numărul de decese coronavirus din Marea Britanie se dublează în 24 de ore

Numărul deceselor coronavirusului din Marea Britanie aproape că s-a dublat în doar 24 de ore, numărul cazurilor confirmate de boală crescând cu sute. Încă zece pacienți, toți care au avut condiții de sănătate subiacente, au murit după ce au contractat virusul – aducând până la 11 la 21 de ani totalul de decese în țară.

Trump testează negativ, deoarece SUA extinde interdicția de călătorie în Marea Britanie și Irlanda

Donald Trump a testat negativ coronavirusul în timp ce a anunțat noi măsuri pentru combaterea crizei, inclusiv extinderea interdicției existente de călătorie a SUA pentru a acoperi Marea Britanie și Irlanda. Într-un briefing la Casa Albă sâmbătă, președintele a confirmat că a făcut un test pentru virus după ce a intrat în contact cu un oficial al guvernului brazilian, săptămâna trecută în Florida, care ulterior a testat boala. Medicul președintelui, Sean Conley, a declarat într-o declarație, sâmbătă seară, că testul lui Trump a fost negativ.

Lupta pentru gasirea unui vacin coronavirus

Aproximativ 35 de companii și instituții academice se pregătesc să creeze un vaccin contra coronavirusului, cel puțin patru dintre aceștia având deja candidați că au făcut teste la animale. Primul dintre acestea – produs de firma de biotehnologie Moderna – cu sediul în Boston, va intra în studii umane în aprilie. Dar chiar dacă aceste studii merg bine, există multe bariere în calea introducerii pe scară largă a unui vaccin.

Specialiștii spun că prăbușirile lui Trump se deschid calea către dezastru

SUA sunt, desigur, grav afectate de focarul de coronavirus din cauza unui regim de testare întârziat și disfuncțional și a mesajelor înșelătoare din partea administrației Trump, au avertizat experții în sănătate publică. Există mai mult de 2.000 de cazuri confirmate în SUA, dar mulți cred că numărul real de americani infectați este cu siguranță mult mai mare, cu adevărata taxă ascunsă de o lipsă calamită de testare. În perioada de duminică trecută până miercuri dimineață, Centrele pentru controlul bolilor au testat doar 77 de persoane din SUA. Prin comparație marcantă, echipa de baschet Utah Jazz a reușit singură să testeze 58 de persoane ca NBA, împreună cu câteva scoli, spectacole Broadway și alte alte evenimente culturale și sportive au fost închise. Chiar și în statul Washington, unde au murit 31 de persoane, oficialii din domeniul sănătății au fost nevoiți să truteze truse de testare.

Numărul global de cazuri confirmate este de 156.400, cu 5.833 de decese

În prezent, 73.968 de persoane și-au revenit, potrivit Universității Johns Hopkins. Instituția administrează un tracker live al cazurilor de coronavirus, bazate pe cifre oficiale, ceea ce înseamnă că adevăratele cifre pot fi ceva mai mari.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.