Coronavirus face ravagii în China. Numeroase competiții sportive au fost anulate

miercuri, ianuarie 29th, 2020
Coronavirus face ravagii în China.

Cele patru turnee urmau să aibă loc Qujing (începând din 2 martie), Zhuhai (9 martie), Shenzhen (16 martie) şi Zhangjiagang (23 martie). ATP continuă să monitorizeze situaţia din China şi va anunţa dacă există posibilitatea reprogramării acestor competiţii la o dată ulterioară.

În principiu, turneele challenger de la Taipei (Taiwan, din 30 martie), Nanchang (China, din 6 aprilie), Changsha (China, din 13 aprilie), Anning CH 125 (China, din 20 aprilie) se vor desfăşura la datele prevăzute.

132 au murit în China din cauza coronavirus

Pe 15 și 16 februarie ar fi trebuit să aibă loc etapa de Cupa Mondială de schi, la Yanqing, însă și acestea au fost anulate.

Selecţionata feminină de fotbal a Chinei a fost plasată în carantină, într-un hotel din Brisbane, după sosirea sa în Australia. Pentru un meci din preliminariile Jocurilor Olimpice de la Tokyo, de teama propagării noului coronavirus, au anunţat autorităţile, citate de AFP.

Jucătoarele chineze „au fost foarte cooperante, aşa cum a fost şi consulatul chinez”, a declarat Jeanette Young. Sefa Departamentului pentru Sănătate al statului Queensland, a cărui capitală este Brisbane.

Aceasta a precizat că este vorba doar de o măsură de precauţie, nicio jucătoare neprezentând simptome ale virusului.

Epidemia de coronavirus, care a debutat la finalul anului trecut în oraşul Wuhan din centrul Chinei, a provocat până acum moartea a 132 de persoane, aproape 6.000 de cazuri confirmate fiind înregistrate în China.

Ce este coronavirusul din China

Coronavirusurile sunt familii de virusuri care provoacă boli respiratorii, de la simple răceli până la pneumonii. Cel izbucnit luna aceasta în China a declanșat o epidemie în țara asiatică. Până acum, 4.000 de persoane au fost diagnosticate cu acest virus, iar 132 au încetat din viață.

Între timp, coronavirusul ar fi ajuns deja în 50 de țări, avertizează experții. Cercetătorii de la Universitatea Hong Kong estimează că în jur de 40.000 de oameni ar fi afectați de coronavirusul pornit în China.

Rata mortalității este de 3% până acum. Nu se știe însă dacă acest procent va rămâne la aceleași cote sau va crește. Specialiștii susțin că perioada următoare va fi decisivă și va dezvălui cât de periculos este coronavirusul cu adevărat.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.