Coronavirus: focarul la „punctul decisiv”, deoarece OMS solicită acțiuni

vineri, februarie 28th, 2020
Focarul de coronavirus a ajuns într-un „punct decisiv” și are „potențial pandemic”, spune Dr. Tedros Ghebreyesus, șeful Organizației Mondiale a Sănătății.
Image: © Getty Images

Coronavirus

Focarul de coronavirus a ajuns într-un „punct decisiv” și are „potențial pandemic”, spune Dr. Tedros Ghebreyesus, șeful Organizației Mondiale a Sănătății.

Comentariile sale vin în timp ce țările din întreaga lume luptă pentru a preveni răspândirea virusului.

Pentru a doua zi, au fost raportate mai multe cazuri în afara decât în ​​China.

Iranul și Italia au devenit centre majore de infecție, oamenii care călătoresc de acolo răspândind virusul mai departe.

Câțiva oficiali iranieni de înaltă importanță s-au infectat, cel mai recent fiind vicepreședintele pentru femei și afaceri familiale Masoumeh Ebtekar.

„Este ceea ce se întâmplă în restul lumii, care este acum cea mai mare preocupare a noastră”, a spus dr. Tedros.

La nivel global, peste 80.000 de persoane din aproape 50 de țări au fost infectate. Aproape 2.800 au murit, majoritatea din provincia Hubei din China.

Între timp, piețele bursiere din întreaga lume au scăzut brusc pe fondul temerilor că restricțiile de călătorie crescute vor împiedica activitatea de afaceri.

Ce a spus OMS?

Dr Tedros a cerut guvernelor să acționeze rapid și agresiv pentru a conține virusul.
„Ne aflăm într-o situație foarte delicată în care focarul poate merge în orice direcție, în funcție de modul în care ne descurcăm”, a spus el.

„Acesta nu este un moment de teamă. Acesta este un moment pentru a lua măsuri pentru a preveni infecția și a salva vieți acum”, a adăugat el.

 

Ce măsuri iau țările?

  • Japonia și Irak au ordonat închiderea școlilor – o măsură luată deja în China continentală și Hong Kong
  • Arabia Saudită oprește pelerinii străini să intre în țară. Nu este clar dacă pelerinajul Hajj, care începe în iulie anul acesta, va fi afectat
  • Iranul a cerut cetățenilor să evite efectuarea de excursii inutile în țară și a anulat rugăciunile de vineri în Teheran și în alte orașe
  • Australia extinde interdicția vizitatorilor străini din China continentală
  • Italia, unde au murit 17 persoane, a pus în carantină 11 orașe
  • Grecia anulează toate activitățile carnavalului


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.