Coronavirus în Austria

vineri, martie 20th, 2020
Între timp, pandemia de coronavirus a lovit puternic Austria, iar decesele și infecțiile datorate bolii coronavirusului 2019 (COVID-19) sunt în creștere

Între timp, pandemia de coronavirus a lovit puternic Austria, iar decesele și infecțiile datorate bolii coronavirusului 2019 (COVID-19) sunt în creștere.

Sunt adăugate constant noi cazuri de boală confirmate oficial. În ciuda acestui focar în Austria, situația arată mult mai rău în altă parte. În schimb, există însă mai mult de 10.000 de decese în China și în alte țări din cauza Coronavirusului (SARS-CoV-2).

Autoritățile de sănătate austriece sunt conectate în rețea cu organismele relevante în cadrul OMS și aderarea la UE și sunt în coordonare permanentă. Autoritățile internaționale monitorizează evoluțiile actuale și se adresează țărilor membre cu următoarele recomandări.

Numărul de cazuri suspecte actuale reprezintă informații oficiale ale autorităților de sănătate austriece. Acestea respectă criterii uniforme și sunt actualizate periodic pe parcursul zilei (vă rugăm să reveniți pentru numere actualizate)

Coronavirus Austria

Cazuri confirmate de boală – starea de vineri, 20 martie 2020, ora 12.30 p.m.

Testele efectuate până acum în Austria: 15.613

Cazuri confirmate în Austria: 2.203 cazuri.

Aceasta marchează o creștere de 360 ​​comparativ cu ziua precedentă.

După state federale: Burgenland (32, +11), Carintia (63, +18), Austria Inferioară (317, +34), Salzburg (147, +37), Stiria (299, +66), Tirol (490, + 53), Austria Superioară (399, +54), Viena (277, +46) și Vorarlberg (179, +41).

Cu toate acestea, un număr total de 246.773 de cazuri confirmate au fost raportate la nivel mondial,

Ce este un coronavirus?

Coronavirusurile (CoV) formează o familie numeroasă de virusuri care pot provoca răceli ușoare la pneumonii severe la om. Alte coronavirusuri pot provoca o varietate de boli infecțioase la animale. Coronavirusurile sunt transmise între animale și oameni.

Coronavirusurile includ coronavirusul MERS (MERS-CoV), care a apărut pentru prima dată la om în 2012 și coronavirusul SARS (SARS-CoV), detectat pentru prima dată în 2003.

În 2020, în China a fost identificat un nou coronavirus (2019-nCoV) care nu a fost niciodată detectat la om.

Cât de periculos este acest nou coronavirus?

Încă nu este posibil să spunem exact cât de periculos este agentul patogen. În acest moment, noul coronavirus pare a fi mult mai puțin periculos decât MERS (până la 30% mortalitate) și SARS (aproximativ 10% mortalitate). Noul coronavirus (2019-nCoV) este de asteptat sa aiba o rata de mortalitate de pana la trei la suta. Similar virusului gripal sezonier (mortalitatea sub 1%), afectează mai ales persoanele în vârstă și persoanele imunocompromise.

Cât de contagios este acest nou coronavirus?

Conform informațiilor disponibile până în prezent, există posibilitatea transmiterii de la om la om. Cu toate acestea, riscul de transmitere de la om la om pare să fie semnificativ mai mic decât în ​​cazul gripei sezoniere.

Care este manifestarea bolii?

Infecțiile oamenilor cu coronavirusuri obișnuite sunt de obicei ușoare și asimptomatice. Semnele comune de infecție cu noul coronavirus includ febră, tuse, dificultăți de respirație și dificultăți de respirație. În cazuri mai severe, infecția poate provoca pneumonie, sindrom respirator acut sever, insuficiență renală și chiar moarte. Există, de asemenea, forme ușoare (simptome ale unei răceli) și infecții fără simptome.

În prezent, se crede că evoluția bolii este mai puțin severă în noul coronavirus decât în ​​SARS și MERS.

Cum este tratată boala?

Nu există vaccin. Tratamentul este simptomatic, adică prin atenuarea simptomelor bolii, cum ar fi antipireticele.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.