Pacienții sunt Timișoara, Hunedoara, Galați și o premieră - București. Numărul total al persoanelor contaminate în România a ajuns la 13.
Image: © Inquam Photos / Octav Ganea

Patru cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost anunțate sâmbătă de autorități, fiind cel mai mare număr – dublu față de vineri – anunțat într-o zi. Pacienții sunt Timișoara, Hunedoara, Galați și o premieră – București. Numărul total al persoanelor contaminate în România a ajuns la 13.

Un bărbat din București, în vârstă de 49 de ani, care s-a întors din Italia, de la Roma, a fost testat pozitiv la coronavirus.

Tot sâmbătă au fost confirmați ca fiind infectați cu Covid-19 un bărbat din Galați, întors din Lombardia, și două adolescente: una învață la școala din Timișoara unde s-au mai înregistrat două cazuri de coronavirus, cealaltă este din Hunedoara și este fiica unuia dintre pacienții anunțați în zilele anterioare, care a călătorit cu el, din Italia.

Vestea bună a zilei este că băiatul de 16 ani din Timișoara, nepotul unui alt pacient confirmat cu coronavirus, s-a făcut bine și a fost externat. Este a patra persoană vindecată dintre cele 13 confirmate pozitiv cu coronavirus. Și un pacient internat la Craiova, originar din județul Olt, are un prim test negativ, urmând să i se mai facă unul luni.

Autoritățile au adresat, sâmbătă seara târziu, un apel public pentru a fi identificate cât mai rapid toate persoanele cu care bărbatul din Galați a intrat în contact după aterizarea sa pe aeroportul Otopeni, în data de 29 februarie, întrucât drumul de la București la Galați l-a făcut cu un microbuz luat de la Gara de Nord.

Este vorba despre un microbuz cu plecare din București, Gara de Nord, în data de 29 februarie, ora 12:15, cu puncte de îmbarcare pe str. Baldovin Pârcălabul și IDM Basarab. Microbuzul folosit este marca IVECO, de culoare albă, are numărul de înmatriculare B 83 ZAD și a circulat pe ruta București – Urziceni – Buzău – Brăila – Galați.

Astfel, persoanele care au călătorit cu acest microbuz sunt rugate să se izoleze la domiciliu și să contacteze în cel mai scurt timp autoritățile, la numărul 0744.630.508 (DSP Galați).

Această cursă a fost folosită de cel puțin 17 pasageri.

Sursa: digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.