Coronavirus în Europa: epidemie sau „infodemie”?

joi, februarie 27th, 2020
Franța trebuie să se pregătească pentru o epidemie de coronavirus, spune președintele Emmanuel Macron, dar Italia - țara cea mai afectată din Europa - spune că veștile înșelătoare creează o „infodemie”
Image: © Getty Images

Franța trebuie să se pregătească pentru o epidemie de coronavirus, spune președintele Emmanuel Macron, dar Italia – țara cea mai afectată din Europa – spune că veștile înșelătoare creează o „infodemie”.

Domnul Macron urmează să discute criza cu premierul italian Giuseppe Conte la Napoli.

Coronavirus in Italia

În Italia, 528 de persoane sunt infectate și 14 au murit, spun oficialii, pe fondul eforturilor globale de a opri răspândirea virusului.

Germania se confruntă, de asemenea, cu o epidemie, a declarat ministrul Sănătății, Jens Spahn.

Italia a înregistrat o creștere de 25% a cazurilor de coronavirus în 24 de ore, iar infecțiile rămân centrate pe focare în două regiuni de nord – Lombardia și Veneto. Însă câteva cazuri au apărut acum și în sudul Italiei.

Treizeci și șapte de persoane s-au recuperat acum în Lombardia, a declarat șeful protecției civile, Angelo Borrelli.

Ministrul italian de externe, Luigi Di Maio, a declarat reporterilor că o „infodemie” de vești înșelătoare în străinătate dăunează economiei și reputației Italiei.

El a spus că toate infecțiile din Italia ar putea fi identificate către cele două focare din nord și doar 0,1% din orașele din Italia au fost afectate.

Guvernatorul Lombardiei, Attilio Fontana, s-a autodepășit după ce un membru al echipei sale s-a dovedit pozitiv. Pe Facebook a spus că el și restul echipei sale au testat negativ până acum, dar va rămâne în carantină timp de 14 zile.

Coronavirus in ITALIA

Asociația de turism din Italia, Assoturismo, spune că rezervările de cazare din luna martie au scăzut cu cel puțin 200 milioane EUR (170 milioane £; 219 milioane USD) din cauza virusului.

La nivel global, peste 80.000 de persoane din peste 40 de țări au fost infectate cu noul coronavirus apărut în decembrie. Marea majoritate rămâne în China.

Covid-19, boala respiratorie cauzată de virus, a ucis până acum peste 2.700 de oameni.

Într-o vizită surpriză spitalizată joi, președintele Macron a avertizat: „Ne confruntăm cu o criză, cu o epidemie, care vine”.

El a fost la spitalul La Pitié-Salpêtrière din Paris, unde un bărbat de 60 de ani care transporta noul coronavirus a murit marți. În Franța a existat o altă fatalitate – un turist chinez.

Pe primele pagini ale ziarelor italiene, povestea de top nu mai este numărul în creștere al cazurilor, ci apelează la calm. Primarul din Milano, unde multe hoteluri și restaurante sunt pe jumătate goale, a solicitat redeschiderea unor muzee.

Un nou videoclip lansat de autorități arată scene vibrante din oraș cu mesajul: nu ne este frică și suntem deschiși pentru afaceri.

Dar aceasta este o poveste condusă de percepții. Și cu președintele Donald Trump menționând posibile restricții viitoare de călătorie în Italia, Israel împiedicând străinii care ajung pe zboruri din Italia și Kuweit evacuând resortisanții săi din Milano, guvernul italian se confruntă cu o provocare pentru a schimba narațiunea.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.