Numărul de cazuri confirmate de infecție cu coronavirus în România a ajuns la 367, conform datelor oficiale difuzate de Grupul de Comunicare Strategică sâmbătă, 21 martie

Numărul de cazuri confirmate de infecție cu coronavirus în România a ajuns la 367, conform datelor oficiale difuzate de Grupul de Comunicare Strategică sâmbătă, 21 martie, la ora 13:00. Numărul cazurilor a crescut cu 59 în ultimele 24 de ore, potrivit aceleiași surse.

Numărul crescut de infecții în ultimele 24 de ore este un semnal de alarmă și că transmisia intracomunitară este o realitate, a declarat pentru Digi24 Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății. El a mai explicat că cele mai expuse persoane (la forme mai severe ale infecției cu Covid-19) sunt cele de peste 70 de ani și că autoritățile iau în considerare posibilitatea de a le izola acasă.

„Acest salt în comparație cu ieri este un element de alarmă”, a spus Moldovan. „Dacă creșterile zilnice înregistrate până acum au fost de 15-20 de cazuri, o creștere de 60 de cazuri arată că fenomenul tinde să crească, ceea ce nu este de bun augur”, a adăugat el.

Din totalul cazurilor, 14 pacienți au fost tratați în unități de terapie intensivă (ATI) și trei au fost în stare gravă. Între timp, 52 dintre persoanele infectate și-au revenit și au fost eliberate din spital.

Peste 8.900 de teste Covid-19 au fost procesate până în prezent în România.

Numărul de persoane sub carantină instituționalizată în România a fost de peste 4.200 și peste 55.000 de persoane se aflau sub autoizolare la domiciliu.

Numărul total de cazuri de infecție cu Covid-19 confirmate la nivel mondial a ajuns la 290.000 și aproape 12.000 de oameni și-au pierdut viața din cauza noului coronavirus.

China a înregistrat peste 81.000 de cazuri și 3.255 de decese, însă numărul de noi cazuri a scăzut semnificativ după măsurile de izolare impuse de autorități.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.