Spania acum - 56.000 de cazuri depistate, peste 4.000 de morți, cu o creștere exponențială a detectării coronavirusului, a ajuns al doilea mare focar european. De ce Spania nu a putut stăpâni virusul chinezesc?

Spania acum – 56.000 de cazuri depistate, peste 4.000 de morți, cu o creștere exponențială a detectării coronavirusului, a ajuns al doilea mare focar european. De ce Spania nu a putut stăpâni virusul chinezesc?

În timp ce Spania se apropie sau este deja în vârful epidemiei, cu 734 de morți în 24 de ore, spitalele sunt suprasolicitate cu pacienți aflați în stare gravă, care au nevoie de terapie intensivă. Medicii sunt, de asemenea, îngrijorați că improvizează echipamente de protecție, refolosesc măștile, altminteri de unică folosință, scrie, într-o analiză, cotidianul El Pais.

Testele chinezești, de nefolosit

Coronavirus in Spania

Testele rapide pe care guvernul le-a promis de zile întregi nu au început să fie utilizate în spitale, care continuă cu tehnica lentă – PCR, deși mult mai sigură. Între timp, s-a descoperit că testele pe care Guvernul de la Madrid le-a cumpărat din China nu funcționează – sunt lente și dau erori în peste 30-40% din cazuri. De aceea, autoritatea sanitară spaniolă a oprit folosirea lor. Vorbim despre 340.000 de teste cumpărate de la un producător din China, Bioeasy, care ar fi trebuit să ofere informații în 10-15 minute despre volumul de antigeni din corp, un indiciu despre posibila contaminare cu coronavirus. Ambasada Chinei de la Madrid susține că firma în cauză nu ar avea licență aprobată de statul comunist.
Lipsa testelor face imposibilă detectarea amplitudinii contaminării în cele mai afectate zone – Madrid și Catalunia -, devenite focar pe teritoriul Spaniei.

Ministrul Sănătății, Salvador Illa, a anunțat că a încheiat un contract pentru achiziționarea de echipamente medicale din China pentru o valoare de 432 milioane de euro. Oficialii spanioli sunt de părere că statisticile actuale – 56.000 de depistări la ora publicării acestui articol – este posibil să fie depășite de realitate, ele bazându-se doar pe capacitatea insuficientă de testare.

Sursa: romania.europalibera.org


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.