Acesta este satul San Fiorano din regiunea Lombardiei din nordul Italiei, una dintre zonele cele mai afectate de coronavirus.
Italia are 400 de cazuri de coronavirus și 12 persoane au murit acolo de la începutul focarului.
Unsprezece orașe și sate din Lombardia, regiunea din jurul Milanului și Veneto, care include Veneția, se află într-o zonă roșie în carantină, care găzduiește un total de 55.000 de oameni.
Li s-a spus să nu plece timp de două săptămâni, deoarece autoritățile italiene încearcă să conțină răspândirea virusului.
Daniela Marchiotti, scriitoare și traducătoare, locuiește în San Fiorano alături de soțul Daniele și fiica Emma.
Au trecut șapte zile de când familiei i s-a spus să nu părăsească zona roșie. Aici, Daniela spune BBC cum este viața într-un sat în carantină.
„Totul se simte suprarealist.
„Săptămâna trecută, când a apărut vestea pentru prima dată, a existat o oarecare anxietate inițială, deoarece informațiile erau îngrijorătoare și confuze.
„Au fost cozi lungi pentru a cumpăra consumabile, iar magazinele permiteau doar persoanelor din grupuri mici. Oamenii cumpărau înălbitor și dezinfectant, care au ieșit rapid din stoc.
„De asemenea, a fost obligatoriu să porți o mască. Dacă nu ai purta una, ai fi trimis acasă.
„Marți a fost carnaval aici, dar toate evenimentele au fost anulate. Dar soțul meu a purtat o perucă și a plecat să cumpere proviziile.
„El a vrut să le ofere oamenilor un motiv să râdă și să-și țină spiritul.
„Dar acum lucrurile sunt mai puțin stricte. De ieri, autoritățile au confirmat că măștile nu mai sunt necesare în supermarketuri, atât timp cât oamenii își limitează mișcările, dar multe le poartă totuși.
„Apoi, există patrule, atât poliția cât și armata se află la granițele zonei roșii, pe care avem voie să le mutăm înăuntru, dar nu în afara.
„Viața a luat cu siguranță o întorsătură neașteptată, dar oamenii de aici sunt foarte plini de resurse.
Cazurile de coronavirus se ridică la 400 în Italia
Actualizări live
„Voluntarii aduc mâncare și medicamente bolnavilor sau bătrânilor care nu își pot părăsi casele, iar câțiva jurnaliști s-au deschis astfel încât persoanele în vârstă să poată cumpăra ziare și să fie la curent cu ultimele sfaturi.
„În afară de temerile inițiale, totul este foarte calm și liniștit. Nu există panică.