China a „înlăturat” mai mulți înalți oficiali în ceea ce privește manipularea focarului de coronavirus - numărul mortilor a trecut de 1.000.
Image: © GettyImages

China a „înlăturat” mai mulți înalți oficiali în ceea ce privește manipularea focarului de coronavirus – numărul mortilor a trecut de 1.000.

Secretarul de partid pentru Comisia de Sănătate Hubei și șeful comisiei au fost printre cei care și-au pierdut locul de muncă.

Ei sunt cei mai înalți oficiali care au fost retrogradați până acum.

Directorul adjunct al Crucii Roșii locale a fost înlăturat, de asemenea, pentru „neîngrădirea îndatoririlor” pentru „manevrarea donațiilor”.

Cei doi oficiali ai partidului Hubei vor fi înlocuiți cu o figură națională – directorul adjunct al Comisiei Naționale de Sănătate din China, Wang Hesheng.

Luni, aproximativ 103 au murit doar în provincia Hubei, o înregistrare zilnică, iar numărul național de decese este de 1.016.

Numărul de noi infecții la nivel național a fost în scădere cu aproape 20% cu o zi înainte, de la 3.062 la 2.478.

Vorbind cu agenția de știri Reuters, principalul expert în respirație chinez Zhong Nanshan a declarat că virusul a lovit un vârf în China în această lună și că focarul poate fi încheiat până în aprilie.

El a spus că bazează prognoza pe modelarea matematică, evenimentele recente și acțiunile guvernamentale. Cu toate acestea, prognoza anterioară a Zhong asupra unui vârf anterior s-a dovedit prematură.

Potrivit presei de stat, în timpul focarului au existat sute de jafuri, investigații și avertismente în Hubei și în alte provincii.

Însă îndepărtarea dintr-un anumit rol – deși este considerată o cenzură – nu înseamnă întotdeauna că persoana va fi concediată în întregime, deoarece poate însemna, de asemenea, demiterea.

Pe lângă faptul că sunt eliminați din funcțiile lor, funcționarii pot fi pedepsiți și de Partidul Comunist de guvernare.

De exemplu, șeful adjunct al organizației de caritate de la Crucea Roșie administrată de guvern, Zhang Qin, a primit „un avertisment intra-partid serios, precum și un demerit administrativ grav”, au spus presa de stat.

La începutul acestei luni, șeful adjunct al biroului de statistică Wuhan a fost înlăturat, cu sancțiuni similare pentru „încălcarea reglementărilor relevante pentru distribuirea măștilor de față”


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.