Coronavirus: Italia de nord carantine 16 milioane de oameni

duminică, martie 8th, 2020
Italia a plasat până la 16 milioane de oameni sub carantină, deoarece luptă pentru a conține răspândirea coronavirusului.
Image: © REUTERS

Italia a plasat până la 16 milioane de oameni sub carantină, deoarece luptă pentru a conține răspândirea coronavirusului.

Oricine locuiește în Lombardia și alte 14 provincii centrale și de nord va avea nevoie de permisiunea specială pentru a călători. Milano și Veneția sunt ambele afectate.

Școlile, sălile de sport, bazinele și stațiunile de schi vor fi închise, iar toate evenimentele din „spațiile publice și private” sunt suspendate, a declarat premierul Giuseppe Conte.

Măsurile drastice vor dura până la 3 aprilie.

Coronavirus in Italia

La începutul acestei săptămâni, guvernul a anunțat închiderea tuturor școlilor și universităților din toată țara timp de 10 zile.

Italia a înregistrat cel mai mare număr de cazuri de coronavirus în Europa și a raportat sâmbătă o creștere accentuată a infecțiilor.

Numărul de decese din Italia a trecut de 230, oficialii raportând peste 50 de decese în 24 de ore. Numărul de cazuri confirmate a sărit sâmbătă cu peste 1.200 la 5.883.

În conformitate cu noile măsuri, oamenii nu vor putea să intre sau să părăsească întreaga regiune de nord a Lombardiei, unde sunt 10 milioane de oameni, cu excepția accesului de urgență. Milano este principalul oraș din regiune.

Conte a spus că cele 14 provincii afectate sunt Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro și Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padova, Treviso și Veneția.

Până acum, doar aproximativ 50.000 de persoane din nordul Italiei au fost afectate de măsurile de carantină.

Care sunt detaliile?
Nunțile și înmormântările au fost suspendate, precum și evenimente religioase și culturale. Cinematografe, cluburi de noapte, săli de sport, piscine, muzee și stațiuni de schi au fost închise.

Restaurantele și cafenelele se pot deschide între 06:00 și 18:00, dar clienții trebuie să stea la o distanță de cel puțin 1 m.

Oamenilor li s-a spus să stea cât mai mult acasă, iar cei care sparg carantina s-ar putea confrunta cu trei luni de închisoare.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.