Coronavirus: Italia impune blocarea strictă a focarelor focare

duminică, februarie 23rd, 2020
Italia a introdus „măsuri extraordinare” pentru a combate răspândirea celui mai mare focar al noului coronavirus din Europa.
Image: © Getty Images

Italia a introdus „măsuri extraordinare” pentru a combate răspândirea celui mai mare focar al noului coronavirus din Europa.

Primul ministru Giuseppe Conte a anunțat sâmbătă târziu planul de urgență, deoarece numărul de cazuri a crescut la 79.

Măsurile au fost impuse după ce doi cetățeni italieni au fost confirmați că au murit în urma virusului.

O duzină de orașe din regiunile nordice ale Lombardiei și Veneto au fost eficace în carantină în cadrul planului.

Aproximativ 50.000 de persoane din orașe din două regiuni nordice au fost solicitate să rămână acasă de către autorități.

Domnul Conte a declarat că acum ar fi interzis să intre sau să părăsească zonele de focar, cu excepția cazului în care s-a acordat permisiunea specială.

Toate activitățile școlare și sportive au fost suspendate în zonele respective, inclusiv câteva meciuri de fotbal din Serie A, care vor avea loc duminică.

Poliția și, dacă este necesar, forțele armate, vor avea autoritatea de a se asigura că reglementările sunt puse în aplicare.

Autoritățile italiene se tem că virusul a depășit grupurile izolate de cazuri din Lombardia și Veneto, ceea ce îngreunează conținerea.

„Contagiozitatea acestui virus este foarte puternică și destul de virulentă”, a spus șeful sănătății din Lombardia, Giulio Gallera.

Noul coronavirus a luat naștere anul trecut în provincia chineză Hubei, dar s-a răspândit în 26 de țări, unde au fost confirmate peste 1.400 de cazuri și 11 decese.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.