În total, peste 30 de țări, împreună cu organismele ONU și filantropice și institutele de cercetare, au făcut donații.
Image: © GettyImages

Peste 8 miliarde de dolari (6,5 miliarde de lire sterline) s-a angajat să ajute la dezvoltarea unui vaccin contra coronavirusului și să finanțeze cercetarea în diagnosticul și tratamentul bolii.

Aproximativ 40 de țări și donatori au participat la un summit online găzduit de UE.

Președintele Comisiei UE, Ursula von der Leyen, a declarat că banii vor ajuta la lansarea unei cooperări mondiale fără precedent.

Ea a spus că arată adevărata valoare a unității și a umanității, dar a avertizat că va fi nevoie de mult mai mult în zilele următoare.

În total, peste 30 de țări, împreună cu organismele ONU și filantropice și institutele de cercetare, au făcut donații.

De asemenea, donatorii au inclus cântăreața pop Madonna, care a promis 1 milion de euro (1,1 milioane USD), a declarat doamna von der Leyen, care a demarat vineri inițiativa condusă de Bruxelles.

Comisia Europeană s-a angajat la 1 miliard de dolari pentru finanțarea cercetării privind un vaccin. Norvegia s-a potrivit cu contribuția Comisiei Europene, iar Franța a promis 500 milioane EUR, la fel ca și Arabia Saudită și Germania. Japonia a promis peste 800 de milioane de dolari.

SUA și Rusia nu au luat parte. China, unde virusul a avut originea în decembrie, a fost reprezentată de ambasadorul său în Uniunea Europeană.

Din banii strânși, 4,4 miliarde de dolari vor urma pentru dezvoltarea vaccinurilor, aproximativ 2 miliarde de dolari pentru căutarea unui tratament și 1,6 miliarde de dolari pentru producerea de teste, a spus UE.

Sursa: bbc.com


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.