Pensenti a spus că echipa sa tratează „câțiva” pacienți cu vârste între 20 și 30 de ani, care se aflau într-o stare „severă” ca și pacienții mai în vârstă, deși a adăugat că pacienții mai tineri erau „de obicei mai sănătoși și au supraviețuit mai mult”.

Dr. Antonio Pensenti a spus „destul de mulți” pacienți cu vârste între 20 și 30 de ani, care au fost într-o stare „severă” precum pacienții mai în vârstă.

De Henry Austin și Matteo Moschella

Un medic italian care tratează pacienții din centrul celui mai grav focar de coronavirus din Europa a emis un avertisment puternic către alte țări, lovite încă de forța totală a pandemiei: închiderea.

„Știm ce se întâmplă”, a spus dr. Emanuela Catenacci, difuzorului britanic Sky News, când a luat o pauză de la tratarea pacienților într-o secție de terapie intensivă din Spitalul Cremona din Lombardia. „Nu credeți că se întâmplă aici și nu se poate se întâmplă oriunde altundeva … pentru că așa va fi. ”

Numărul de decese din Italia a scăzut sâmbătă cu 793 la 4.825, de departe cea mai mare creștere zilnică în termeni absoluti de când contagiunea a apărut în urmă cu o lună în această țară. Săptămâna trecută, numărul celor uciși în focarul Italiei a depășit pe cei care au murit în China, unde boala a apărut pentru prima dată la sfârșitul anului trecut.

În timp ce Lombardia, epicentrul focarului italian, a fost închis de săptămâni întregi, guvernul central a fost criticat pentru că nu a acționat rapid sau suficient de puternic pentru a izbucni focarul. Sâmbătă, premierul Guiseppe Conte a descris cea mai gravă criză cu care s-a confruntat țara de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

În spitalul din Cremona, la estul Milanului, dr. Leonor Tamayo a declarat pentru Sky News, care, precum NBC News, este deținut de Comcast, că au fost copleșiți de un „tsunami” de pacienți.

Spitalul a rămas fără spațiu pentru a depozita cadavre și a fost forțat să le păstreze într-o biserică din apropiere.

Comparând focarul cu un „război”, ea a spus: „Suntem aici 12 ore pe zi. Numai că mergem acasă câteva ore și ne întoarcem aici pentru muncă, pentru că suntem aici pentru pacienți. ”

În timp ce s-au străduit să facă față unui număr imens de pacienți, medicii au spus că încearcă să îndepărteze mitul potrivit căruia doar persoanele în vârstă mor din cauza bolilor legate de coronavirus.

„Cincizeci la sută dintre pacienții noștri din unitatea de terapie intensivă, care sunt cei mai severe pacienți, au peste 65 de ani”, a declarat sâmbătă dr. Antonio Pensenti, șeful unității de terapie intensivă din regiunea nordică a Lombardiei. „Dar asta înseamnă că ceilalți 50 la sută dintre pacienții noștri sunt mai tineri decât 65 de ani.”

Pensenti a spus că echipa sa tratează „câțiva” pacienți cu vârste între 20 și 30 de ani, care se aflau într-o stare „severă” ca și pacienții mai în vârstă, deși a adăugat că pacienții mai tineri erau „de obicei mai sănătoși și au supraviețuit mai mult”.

Luând măsuri restrictive suplimentare pentru a provoca izbucnirea focarului, guvernatorul Lombardiei, Attilio Fontana, a semnat sâmbătă un nou ordin prin care s-a impus restricții și mai stricte asupra rezidenților, interzicerea exercițiilor în aer liber și implementarea controalelor de temperatură în supermarketuri și farmacii.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.