Coronavirus: Nici o modificare a epidemiei coronavirus in urma masurilor luate de CHINA

duminică, februarie 16th, 2020
Japonia a anunțat joi primul său deces prin coronavirus - o femeie din anii 80, care locuia în Kanagawa, sud-vestul Tokyo.
Image: © Getty Images

Cazurile de coronavirus nu cresc dramatic în afara Chinei, în ciuda unui vârf în provincia Hubei, spune Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Singura excepție a fost la o croazieră conectată în Japonia, unde au fost raportate 44 de cazuri noi, ceea ce a dus la 218.

De asemenea, OMS nu a avut o schimbare majoră în modelul coronavirusului de mortalitate sau severitate.

Cele mai recente cifre arată 121 de noi decese în China, ceea ce duce la 1.380.

Infectii Coronavirus

Infecțiile totale au sărit cu 5.090 la 63.851 de cazuri la 13 februarie, a declarat vineri Comisia Națională de Sănătate.

Oficialii din domeniul sănătății au spus că șase angajați din sănătate s-au numărat printre cei care au murit și că 1.716 lucrători medicali au fost infectați.

Decesele includ Li Wenliang, un medic care a încercat să alerteze autoritățile cu privire la virus, dar a fost acuzat de poliție că „a răspândit zvonuri. Moartea sa a provocat o explozie de furie și durere publică.

Cele mai recente cifre de la Hubei au înregistrat 116 decese și 4.823 de cazuri noi. Aceasta este o creștere mai mică decât în ​​ziua precedentă, când a existat un vârf cu 240 de decese noi și aproape 15.000 de cazuri noi.

Cu toate acestea, cea mai mare parte a acestui lucru s-a referit la Hubei folosind o definiție mai largă pentru a diagnostica oamenii, a declarat Mike Ryan, șeful programului OMS pentru situații de urgență pentru sănătate.

„Acest lucru nu reprezintă o schimbare semnificativă în traiectoria focarului”, a spus el.

În afara Chinei, au existat două decese și 447 de cazuri în 24 de țări, a spus el.

Japonia a anunțat joi primul său deces prin coronavirus – o femeie din anii 80, care locuia în Kanagawa, sud-vestul Tokyo.

Diagnosticul femeii a fost confirmat după moartea ei și nu a avut nicio legătură evidentă cu provincia China Hubei, epicentrul focarului, a informat presa japoneză.

Joi, departamentul de stat american a declarat că este „profund îngrijorat” de posibilul efect al unui focar în Coreea de Nord, care până în prezent nu a raportat cazuri.

Ce se află în spatele vârfului Hubei?

Până la creșterea de miercuri, numărul persoanelor cu virus în Hubei s-a stabilizat.
Noile cazuri și decese din provincie au determinat decesul național peste 1.350 cu aproape 60.000 de infecții în total.

 


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.