Coronavirus: noi valori minore pentru decese în Franța, Spania și Italia

Numărul de decese înregistrate noi este cel mai mic de la sfârșitul lunii martie, când erau înregistrate doar decese în spitale. Noile cifre includ decese în casele de îngrijire și au scăzut de câteva zile.
Image: © GettyImages

Franța, Italia și Spania au înregistrat cel mai mic număr zilnic de decese de săptămâni în timp ce se pregătesc pentru a ușura restricțiile.

Franța a raportat 135 de decese; Cele 164 din Spania au fost cele mai scăzute de la mijlocul lunii martie; iar 174 din Italia a fost o minimă de două luni.

Între timp, un medic francez a revendicat noi teste pe probe de la pacienți arată că virusul a fost prezent în țară anul trecut – cu câteva săptămâni înainte de primul caz înregistrat oficial.

În Rusia virusul pare să progreseze, cu 10.000 de noi infecții.

Dar rata mortalității din Rusia rămâne scăzută în raport cu alte țări. Duminică a înregistrat 58 de decese, ducând totalul la 1.280.

Marea Britanie a înregistrat 315 de decese noi și are al treilea număr cel mai mare de decese în spatele SUA și Italia. Cu toate acestea, oficialii britanici spun că focarul a atins un maxim și numărul de noi internări în spital este în scădere.

Coronavirus in Franta

A fost virusul în Franța anul trecut?
Numărul de decese înregistrate noi este cel mai mic de la sfârșitul lunii martie, când erau înregistrate doar decese în spitale. Noile cifre includ decese în casele de îngrijire și au scăzut de câteva zile.

Între timp, un șef de terapie intensivă din regiunea Paris a declarat presei locale că virusul a fost prezent în Franța la 27 decembrie – cu o lună înainte de confirmarea primelor cazuri.

Yves Cohen a declarat pentru radiodifuzorul BFMTV că echipa sa a revizuit testele negative pentru gripa și alte coronavirusuri la 24 de pacienți care au fost în spital cu simptome respiratorii în decembrie și ianuarie.

„Dintre cei 24 de pacienți, am avut un rezultat pozitiv pentru Covid-19 pe 27 decembrie, când a fost la noi la spital”, a spus el, adăugând că testul a fost repetat de mai multe ori pentru a confirma rezultatul.

Dr. Cohen a spus că a raportat cazul autorităților regionale de sănătate și a solicitat să fie reexaminate alte teste negative din aceeași perioadă.

Sursa:bbc.com


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.