Coronavirus: numărul de cazuri confirmate scade epicentrul bolii, confirmă China

duminică, februarie 9th, 2020
Acest lucru depășește numărul de decese raportate în urma focarului SARS în 2003 , care a ucis 774 de persoane, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății
Image: © CopyrightNOEL CELIS

Decesele în China continentală se ridică la 811, cazurile confirmate ajung la peste 37.100

• Autoritățile chineze avertizează cu privire la utilizarea măștilor
• Pasagerii, echipajul navei de croazieră în carantină din Hong Kong au voie să debarce
• Patru pasageri de pe vasul de croazieră atârnați în New Jersey test negativ. pentru noi coronavirus
• încă 3 cazuri de coronavirus confirmate pe navele de croazieră din Japonia; numărul total de decese cauzate de coronavirus în China continentală a crescut la 811 duminică, au declarat oficialii din domeniul sănătății al Comisiei Naționale de Sănătate din China.

Acest lucru depășește numărul de decese raportate în urma focarului SARS în 2003 , care a ucis 774 de persoane, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

În afara Chinei, două persoane au murit din cauza bolii în ultimele două săptămâni, una în Filipine și una în Hong Kong, aducând numărul total de decese la cel puțin 813. Duminică, peste 37.198 de cazuri confirmate au fost raportate pe China continentală.

Coronavirus

Cu toate acestea, oficialii Comisiei Naționale de Sănătate din China au declarat că numărul de cazuri confirmate raportate zilnic în alte provincii decât Hubei – regiunea din China centrală se crede că virusul are este originar – a scăzut de la 890 la 3 februarie la 509 la 8 februarie – o scădere cu aproape 43 la sută.

Aceștia au indicat că „aceste măsuri de prevenire și control cum ar fi prevenirea comună, mecanismele de control și managementul strict sunt puse în aplicare și sunt eficiente. ” – _Leou Chen, Yuliya Talmazan și Reuters_

Autoritățile chineze avertizează cu privire la utilizarea măștilor Oficiale cu Comisia Națională de Dezvoltare și Reformă din China au avertizat împotriva utilizării „excesive și necorespunzătoare” a măștilor de protecție. Cererea de măști respiratorii a crescut în China în timpul focarului.

În ceea ce privește utilizarea măștilor, vă propunem încă o dată să le utilizați științific , a spus Chen Da, director adjunct al departamentului economic și comercial al organismului de stat.„

Evitați utilizarea excesivă și necorespunzătoare și economisiți resursele de mască , a adăugat el. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a sfătuit, de asemenea, utilizarea rațională a măștilor medicale pentru a evita risiparea inutilă a resurselor prețioase și utilizarea necorespunzătoare a măștilor. sau are grijă de cineva cu infecție suspectată. – _Leou Chen și Yuliya Talmazan_Passengers, echipaj al navei de croazieră în carantină din Hong Kong, au permis să pleceHong Kong oficialii de sănătate au declarat duminică, toți pasagerii și membrii echipajului la bordul unei nave de croazieră care s-au aflat în carantină în Hong Kong peste temerile de coronavirus răspândite la bord pot pleca acum de pe navă.

Cu ajutorul companiei de croaziere și al persoanelor aflate la bord, Departamentul de Sănătate a finalizat ieri recoltarea eșantioanelor, a spus Leung Yiu-spânzurat, ofițer principal de sănătate port din Ministerul Sănătății din Hong Kong.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.