Coronavirus - Organizatia Mondiala a Sanatatii se va întâlni pentru a decide dacă epidemia este o situație de urgență globală.
Image: © Reuters

Organizația Mondială a Sănătății se întâlnește din nou joi pentru a decide dacă va declara epidemia de coronavirus o urgență internațională. China a spus că alte 38 de persoane au murit din cauza virusului.

Agenția globală de sănătate s-a întâlnit de două ori săptămâna trecută, dar a fost împărțită în legătură cu declararea unei situații de urgență.

Astfel de hotărâri pot ralia un răspuns global, dar pot pune țările în centrul oricărei focare sub un control și mai mare.

China a declarat joi că numărul total de decese cauzate de coronavirus a crescut la 170, cazurile fiind acum confirmate în fiecare provincie și regiune din țară.

Peste 7.700 de oameni au fost bolnavi în China continentală, în timp ce 68 de cazuri au fost raportate în întreaga lume.

The W.H.O. a lăudat până acum răspunsul Chinei. Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al organizației, s-a întâlnit marți cu Xi Jinping, liderul chinez, la Beijing.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.