Oricine are o tuse persistentă nouă sau o temperatură ridicată i se recomandă acum să se auto-izoleze timp de șapte zile, întrucât guvernul Regatului Unit trece la faza de „întârziere” a planului său de a combate coronavirusul.
Image: © Getty Images

Coronavirus in UK

Oricine are o tuse persistentă nouă sau o temperatură ridicată i se recomandă acum să se auto-izoleze timp de șapte zile, întrucât guvernul Regatului Unit trece la faza de „întârziere” a planului său de a combate coronavirusul.
Școlile au fost sfătuite să anuleze călătoriile în străinătate, iar persoanelor în vârstă și celor cu probleme preexistente de sănătate li sa spus să nu meargă în croaziere.

Premierul Boris Johnson a spus că este „cea mai gravă criză de sănătate publică pentru o generație”.

În total, 10 persoane au murit acum în Marea Britanie cu virusul.

Au fost 596 de cazuri confirmate în toată țara. Cu toate acestea, numărul real de persoane infectate ar putea fi între 5.000 și 10.000, a spus consilierul științific principal al guvernului, Sir Patrick Vallance.

Ca parte a noilor măsuri, testarea se va concentra doar pe identificarea persoanelor cu virusul din spital.

Vorbind după o întâlnire de urgență Cobra, domnul Johnson a spus: „Unii oameni o compară cu gripa sezonieră, din păcate, nu este corect. Din cauza lipsei imunității, această boală este mai periculoasă.

„Se va răspândi în continuare și trebuie să nivel cu tine, trebuie să nivel cu publicul britanic, multe alte familii vor pierde pe cei dragi înainte de timpul lor.”

El a spus că nu este necesară închiderea școlilor în acest moment – așa cum a făcut Republica Irlanda cu doar câteva ore mai devreme.

El a explicat: „Sfatul științific este că acest lucru ar putea face mai mult rău decât bine în acest moment – dar bineînțeles că ținem acest lucru sub control și acest lucru se poate schimba din nou pe măsură ce boala se răspândește”.

Sursa: BBC.com


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.