Coronavirus: Primii pasageri debarcă de la Diamond Princess în Japonia

miercuri, februarie 19th, 2020
Primii pasageri au început să debarce de pe vasul de croazieră lovit de virus, acostat în largul Yokohama, Japonia, după 14 zile de carantină.
Image: © GettyImages

Primii pasageri au început să debarce de pe vasul de croazieră lovit de virus, acostat în largul Yokohama, Japonia, după 14 zile de carantină.

Coronavirus

Un focar de virus Covid-19 a văzut cel puțin 542 de pasageri și echipaje infectate pe Prințesa Diamantului – cel mai mare grup din afara Chinei continentale.

Pasagerii au descris situația dificilă a carantinei de pe navă.

Unele națiuni își evacuează cetățenii de pe navă pe măsură ce infecțiile continuă să crească.

Covid-19 a cerut acum 2.004 de vieți în China, conform ultimelor date chineze lansate miercuri.

Au fost înregistrate 74.185 de infecții confirmate în China continentală și aproximativ 700 de cazuri în alte țări de pe glob.

Hong Kong a declarat, miercuri, că un bărbat în vârstă de 70 de ani, cu boli de bază, a devenit a doua fatalitate a teritoriului, în timp ce Franța, Japonia, Filipine și Taiwan au avut fiecare deces atribuit virusului.

Luni China a lansat un studiu detaliat asupra a peste 44.000 de cazuri confirmate care indică faptul că numărul copleșitor de decese are loc în rândul bolnavilor și vârstnicilor.

Ce se întâmplă cu cei care debarcă?
Primii pasageri care au ieșit în pas cu Prințesa Diamantului și-au făcut repede drum în autocare în așteptare sau în taxiuri, relatează Laura Bicker a BBC, care se află în portul din Yokohama.

Aproximativ 500 de persoane care au testat negativ și care nu prezintă niciun simptom sunt așteptate să debarce miercuri, cu mai multe părăsiri în zilele următoare.

Nava transporta în total 3.700 de oameni.

Cei care au testat negativ, dar au fost în cabine cu persoane infectate, vor trebui să rămână la bord pentru carantină suplimentară.

Pasagerii de pe Prințesa Diamantului provin din peste 50 de țări, motivul pentru care nava ar putea deveni sursa unui nou val de infecții globale, spune corespondentul nostru.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.