Totul trebuie închis. Este adevărat că o carantină este o măsură extrem de dură, poate cea mai dură pe timp de pace, dar dacă are efecte economice și politice negative în fază inițială, la sfârșit ori populația va înțelege că s-a evitat o extindere a bolii, ori că guvernul a făcut ce trebuie și zeci de mii de oameni au scăpat sănătoși”, a afirmat fostul președinte.

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu a declarat, luni, la Digi24 că o soluție pentru evitarea epidemiei de coronavirus în România ar fi închiderea metroului. Fostul președinte a propus și o măsură foarte drastică: evitarea adunărilor mai mari de 2-3 persoane.
Fostul președinte spune că măsurile luate până acum de autorități împotriva Covid-19 sunt „slabe” și „târzii”.

Coronavirus in Bucuresti

„În astfel de situații se acționează extrem de ferm de la început. Avem mii, dacă nu zeci de mii, care au revenit în țară din Italia și acest lucru a fost tratat în primă fază cu deplină neglijență. Vom avea o epidemie în circa două luni, urmare a ezitărilor din primă fază”, a subliniat Băsescu.

El a amintit că traficul aerian și rutier cu Italia trebuia întrerupt „de la bun început”. „Și Spania se pare că vine destul de puternic din urmă”, a adăugat fostul președinte.

„Aș fi închis școlile imediat. (…) Sper să o facă măcar acum, pentru că două săptămâni nu-i nicio nenorocire. (…) O să spun un lucru care o să scoată pe toată lumea din sărite: aș închide metroul! Deplasările să se facă individual, fiecare cu mașinuța lui, cu o trotinetă electrică. Metroul e locul ideal de transmitere a virusului”, a mai spus Traian Băsescu, la Digi24.

Despre măsura ca evenimentele cu mai mult de 1.000 de persoane să fie anulate, europarlamentarul a spus că este „una din marile prostii” pe care le-a spus secretarul de stat Raed Arafat.

Sursa: digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.