Rapoartele preliminare sugerează că aceste medicamente pot oferi un anumit beneficiu în tratarea pacienţilor cu COVID-19.
Image: © GettyImages

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite a emis o autorizaţie de urgenţă referitoare la utilizarea tratamentelor cu clorochină şi hidroxiclorochină pentru a trata pacienţii infectaţi cu COVID-19, relatează CNN.

Autorizaţia a fost făcută publică de către Departamentul Sănătăţii şi Serviciilor Umane din SUA, transmite Mediafax. De asemenea, două companii farmaceutice importante din Statele Unite s-au oferit să doneze aceste două tipuri de medicamente.

Tratament coronavirus clorochină

„Rapoartele preliminare sugerează că aceste medicamente pot oferi un anumit beneficiu în tratarea pacienţilor cu COVID-19. Profilul de siguranţă al acestor medicamente a fost studiat numai pentru indicaţiile aprobate de Administraţie”, au spus oficialii Departamentului Sănătăţii şi Serviciilor Umane.

Persoanele internate în spital, care au între 50-110 kilograme, pot folosi în caz de urgenţă aceste medicamente, conform autorizaţiei publicate.

Oficialii FDA sunt de părere că beneficiile acestor medicamente şi-au depăşit riscurile. Totuşi, până în prezent, există puţine dovezi ştiinţifice conform cărora clorochina şi hidroxiclorochina ar fi eficiente pentru a trata infecţia cu COVID-19.

Sursa: digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.