Coronavirus: trei cazuri noi în Irlanda de Nord

duminică, martie 8th, 2020
Cele trei noi cazuri din Irlanda de Nord vin în condițiile în care un alt caz a fost confirmat în Republica Irlanda, aducând numărul total la 19.
Image: © Getty Images

Alte trei cazuri de coronavirus au fost confirmate în Irlanda de Nord.

Toți sunt adulți care au călătorit recent din Italia și sunt legați de un caz anterior. Acesta aduce numărul total de cazuri la șapte.

Oficialii din domeniul sănătății au spus că au fost așteptate alte teste pozitive și regiunea a rămas în faza de izolare.

Între timp, o serie de echipe de fotbal își iau măsuri de precauție după ce un jucător a testat recent pozitiv, iar antrenamentele și programele vor fi anulate.

Cele trei noi cazuri din Irlanda de Nord vin în condițiile în care un alt caz a fost confirmat în Republica Irlanda, aducând numărul total la 19.

Acest nou caz implică un bărbat din estul țării care s-a întors din Italia, care are cel mai grav focar din Europa.

Departamentul de Sănătate din Irlanda de Nord a declarat că personalul lucrează pentru identificarea persoanelor cu care pacientii ar fi putut fi în contact pentru a preveni răspândirea în continuare.

Proba de test din ultimele cazuri va fi trimisă unui laborator din Anglia pentru verificare.

Informații și sfaturi pot fi găsite pe site-ul Agenției de Sănătate Publică.

Trei faze

Prima persoană diagnosticată în Irlanda de Nord – confirmată săptămâna trecută – a fost o femeie care s-a întors din nordul Italiei.

Aceasta a fost urmată de confirmarea a încă două cazuri miercuri – unul dintre acestea a fost student postuniversitar la Queen’s University din Belfast.

Un grup de studenți de la universitate au fost solicitați să se auto-izoleze ca măsură de precauție ca urmare a acestui caz.

Al patrulea caz, anunțat vineri, este un adult care s-a întors recent din Italia – diagnosticul lor a fost legat de un caz anterior.

Alte evoluții includ:

  • Numărul de cazuri din Marea Britanie se ridică acum la 209
  • Familia celei de-a doua persoane care a murit în Marea Britanie după ce a contractat virusul au adus un omagiu în vârstă de 83 de ani
  • Guvernul și-a actualizat sfaturile pentru călătorii din Italia – persoanele care dezvoltă simptome după întoarcerea din orice parte a Italiei – nu doar nordul țării – ar trebui să se auto-izoleze
  • La nivel mondial, numărul infecțiilor a trecut de 100.000, fiind înregistrate aproape 3.500 de decese – majoritatea au fost în China, unde virusul a avut originea în decembrie.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.