Coronavirus virusul din China ajunge si in Romania?

miercuri, ianuarie 22nd, 2020
Acest virus, care provoacă un tip de nou pneumonie a afectat deja mai bine de 300 de persoane și a omorât 6

Acest virus, care provoacă un tip de nou pneumonie a afectat deja mai bine de 300 de persoane și a omorât 6. Beijingul a anunțat marți alte 80 de noi cazuri, în vreme ce virusul a făcut alte victime la Wuhan, epicentrul epidemiei. A fost deasemenea raportat un caz nou în Taiwan și alte contaminări în Japonia, Coreea de Sud și Thailanda.

CoronaVirus in Romania?

Noul coronavirus a debutat în orașul Wuhan din China și se poate transmite de la om la om, în prezent, fiind raportate îmbolnăviri inclusiv în rândul cadrelor medicale, după cum a anunțat Zhong Nanshan, șeful Comisiei Naționale pentru Sănătate de la Beijing. Virusul s-a răspândit și în afara Chinei, fiind confirmate două cazuri în Thailanda, unul în Japonia, iar un altul în Coreea de Sud.

Acest coronavirus, care nu a mai fost semnalat la oameni, ar fi spart bariera speciilor și provine de la animalele infectate vândute la o piață de fructe de mare și animale sălbatice din Wuhan.

Autoritățile de la Beijing se tem că virusul s-ar putea răspândi foarte repede, pentru că la sfârșitul acestei săptămâni se sărbătorește anul nou chinezesc, iar oamenii și-au cumpărat cu mult timp înainte vacanțe sau bilete de avion sau de tren și vor călători în număr mare atât în interiorul țării, cât și în afară. Potrivit estimărilor, 400 de milioane de oameni sunt așteptați să călătorească în această perioadă.

Coronavirus

Noul virus e greu de recunoscut, fiindcă simptomele lui includ febră şi respirație dificilă, similare cu multe alte boli respiratorii.Virusul provine, de altfel, din aceeasi familie de coronavirusuri ca SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome), Sindromul Respirator Acut Sever, care a omorât în timpul epidemiei din 2002-2003 circa 800 de oameni la nivel global. La fel ca acest coronavirus, SARS a debutat în China.

Sursa: https://romania.europalibera.org/


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.