Creșterea chineză pentru 2020 era deja prognozată de cei mai mulți analiști sub cea de anul trecut de 6,1%, la minimul ultimelor trei decenii. Acum, economiștii spun că și aceste prognoze sunt optimiste.
Image: © GettyImages

Criza economica 2020

Epidemia de coronavirus, care a infectat mai mult de 16.000 de persoane, a perturbat lanțurile comerciale și de aprovizionare la nivel mondial, a scăzut prețurile activelor și a obligat companiile multinaționale să ia decizii dure, relatează Wall Street Journal, vine criza economica in 2020?

Izolarea Chinei, pe fondul epidemiei, o situație rară pentru un astfel de centru economic vital, afectează întreaga lume. SUA, precum și guvernele din Europa și Asia aplică noi reglementări pentru a bloca accesul celor veniți din China, în timp ce marile companii aeriene și-au suspendat zborurile, iar companiile au scos din conducere expatriații.

„Apelurile pe care le primesc sunt: „Nu știm ce să facem. Angajații noștri intră în panică”. Nu s-au confruntat niciodată cu o situație de genul acesta”, spune Rachel Conn, avocat la Nixon Peabody LLP, potrivit Mediafax.

 

Apple ia în calcul închiderea fabricilor din China

Apple Inc. a declarat că în weekend că va închide toate magazinele și birourile din China până pe 9 februarie. Compania, care angajează 10.000 de persoane în China, ia în calcul oprirea fabricilor care produc componente pentru produsele pe care le vinde în întreaga lume.

 

Economia chineză, sub un mare semn de întrebare

Creșterea chineză pentru 2020 era deja prognozată de cei mai mulți analiști sub cea de anul trecut de 6,1%, la minimul ultimelor trei decenii. Acum, economiștii spun că și aceste prognoze sunt optimiste.

Vânzările cu amănuntul ar putea crește cu doar 3% – 4% în primul trimestru față de aceeași perioadă a anului trecut, comparativ cu 8% creștere anuală din decembrie, potrivit economistului ING Iris Pang.

Șomajul și inflația ar putea sări. Hubei este una dintre cele șase provincii centrale care furnizează o treime din forța de muncă migrantă a țării, iar acum mulți nu pot călători.

Huang Yiping, fost consilier al băncii centrale chineze, avertizează că, dacă doar 5% dintre angajații din sectorul de servicii chinez își pierd locul de muncă, asta ar însemna 20 de milioane de locuri de muncă.

Sursa: digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.