Costache: 90% din cazurile de coronavirus sunt „de import”.

miercuri, martie 18th, 2020
90% dintre cazurile confirmate sunt "de import", a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache. El a subliniat că echipa de miniștri a luat măsuri foarte dure, de tipul celor luate în China. "Suntem mult sub capacitatea de explozie a sistemului sanitar", a aăugat ministrul.

90% dintre cazurile confirmate sunt „de import”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache. El a subliniat că echipa de miniștri a luat măsuri foarte dure, de tipul celor luate în China. „Suntem mult sub capacitatea de explozie a sistemului sanitar”, a aăugat ministrul.

Avem experţi în logistică de la Ministerul Apărării Naţionale şi reuşim împreună să organizăm baza de date, stocurile pe care le avem la nivel naţional. Acum suntem într-o relativă penurie, dar avem tot ce trebuie pentru spitalele de fază unu. Institutele de boli infecţioase din ţară sunt primele care primesc pacienţi şi avem acolo o capacitate de absorbţie de 2.200 de pacienţi.

În faza doi (…) se adaugă institutele de pneumologie cu încă câteva mii de paturi.

La faza a treia se adaugă spitalele de urgenţă şi spitalele universitare. La faza a treia sper să nu ajungem”, a explicat ministrul Sănătăţii, la Antena 3, citat de Mediafax.

Conform sursei citate, între faza a doua şi a treia, la nivelul Bucureştiului vor fi instituite spitale mobile.

„Noi trebuie să concentrăm expertiza, nu putem să punem spitalul mobil în câmp, ca să fie un coşmar logistic să aduci medici şi asistente medicale. Identificăm în proximitatea spitalelor de boli infecţioase amplasamente. (…) (Aceste spitale – n.red.) sunt o structură tip container – cort, o structură hibridă folosită foarte mult pe teatrele militare foarte mult”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Sursa: digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.