Cota mortală globală Coronavirus se ridică la aproape 500

miercuri, februarie 5th, 2020
Companiile aeriene au suspendat zborurile și mii de cetățeni străini din orașul chinez Wuhan au fost evacuați înapoi în țările lor de origine.
Image: © China/Barcroft Media/Getty Images

Virusul: focarul de coronavirus a ucis 492 de persoane în întreaga lume, majoritatea fiind în China și a infectat peste 24.500 de persoane din 25 de țări.
Criza din China: Aproape 60 de milioane de oameni rămân în blocaj în China, trei orașe raportând peste o mie de cazuri confirmate.
Restricții din Hong Kong: Toate persoanele care intră în Hong Kong din China continentală vor fi plasate în carantină timp de 14 zile, a anunțat miercuri șeful executivului HK, Carrie Lam.
Nave de croazieră deținute: Aproximativ 3.700 de persoane sunt deținute pe o navă din Japonia, inclusiv 400 de americani, după ce un pasager care plecase de pe vas a testat pozitiv virusul.

Iată ce vă putem spune până acum:

Există un leac?  Nu – dar există semne de progres.

Medicii thailandezi spun că au tratat cu succes doi pacienți cu o combinație de medicamente antivirale.
Care sunt simptomele? Simptomele coronavirusului pot arăta ca gripa – febră, tuse, probleme cu respirația. Dacă prezentați aceste simptome și ați mers recent în China sau ați fost în contact cu cineva care a vizitat, experții recomandă să mergeți la medic.

Cum se răspândește virusul?

Se crede că virusul se răspândește de la o persoană la alta prin picăturile respiratorii emise prin tuse sau strănut. Există, de asemenea, posibilitatea ca virusul să existe și să se răspândească prin materii fecale contaminate. În prezent, nu există dovezi că virusul este transmis în aer – adică nu circulă într-o încăpere mare.

Cine este expus riscului de infecție?

Persoanele de toate vârstele pot fi infectate cu virusul, dar persoanele în vârstă și cele cu condiții medicale preexistente sunt deosebit de vulnerabile la complicații severe.

Cum mă pot proteja?

Ia aceleași măsuri de precauție pe care le-ai face în timpul sezonului gripal. Spălați-vă des pe mâini cu apă și săpun, acoperiți-vă nasul și gura atunci când strângeți sau tușiți, evitați contactul strâns cu oamenii sau adunările mari și purtați o mască pentru față.

Este sigur să călătorești?

Companiile aeriene au suspendat zborurile și mii de cetățeni străini din orașul chinez Wuhan au fost evacuați înapoi în țările lor de origine. Multe țări, inclusiv SUA, au sfătuit să călătorească în China.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.