Cum a devenit Covid-19 armă în războiul comercial SUA-China

Administrația Trump vrea să pedepsească regimul de la Beijing pentru pandemia de coronavirus și folosește acest motiv pentru a introduce noi sancțiuni comerciale Chinei. Donald Trump a intensificat deja atacurile și lasă de înțeles că va folosi această temă în campania prezidențială pentru un nou mandat la Casa Albă. Între timp, șeful diplomației americane, Mike Pompeo, amplifică războiul declarațiilor și susține că există „probe imense” că noul coronavirus provine din laboratorul din Wuhan.
Image: © GettyImages

Administrația Trump vrea să pedepsească regimul de la Beijing pentru pandemia de coronavirus și folosește acest motiv pentru a introduce noi sancțiuni comerciale Chinei. Donald Trump a intensificat deja atacurile și lasă de înțeles că va folosi această temă în campania prezidențială pentru un nou mandat la Casa Albă.

Între timp, șeful diplomației americane, Mike Pompeo, amplifică războiul declarațiilor și susține că există „probe imense” că noul coronavirus provine din laboratorul din Wuhan.

Administrația Trump formulează un plan pe termen lung pentru „a pedepsi” China pentru pandemia de coronavirus. Mai multe surse din cadrul administrației americane spun că există intenția de a folosi diverse instrumente, inclusiv sancțiuni, anularea obligațiilor privind datoriile SUA și elaborarea de noi politici comerciale, scrie CNN.

SUA este însă dependentă de lanțurile de aprovizionare din China, iar acesta se pare că va fi primul domeniu în care va muta Administrația Trump.

Sursa:digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.