Cum a schimbat pandemia comportamentul oamenilor

marți, decembrie 1st, 2020
Numărul infectărilor cu coronavirus a scăzut cu aproape o treime în Anglia, după impunerea carantinei, arată un studiu.
Image: © GettyImages

Numărul infectărilor cu coronavirus a scăzut cu aproape o treime în Anglia, după impunerea carantinei, arată un studiu. Cercetătorii estimează că rata de reproducere a virusului a scăzut sub 1, adică, în medie, o persoană infectată transmite virusul către mai puțin de o altă persoană.

Înainte de 5 noiembrie, când a fost declarat lockdown-ul, numărul îmbolnăvirilor era dublu la fiecare 9 zile. Statul aproape în permanență în casă le-a schimbat britanicilor obiceiurile.

Potrivit unui sondaj, un sfert dintre ei admit că nu mai fac duș zilnic sau că nu mai folosesc deodorant. 61% dintre cei care acum lucrează de acasă spun că nu se mai îmbracă în costum, iar 35% dintre britanici recunosc că stau toată ziua în pijamale.

Sursa: digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.