La aproape un an de când doctorii au identificat primul caz de infectare cu coronavirus în orașul chinez Wuhan, țara de origine a pandemiei încearcă să lanseze o campanie care să pună sub semnul întrebării originile virusului, relatează The Guardian.
Image: © GettyImages

WUHAN Coronavirus


La aproape un an de când doctorii au identificat primul caz de infectare cu coronavirus în orașul chinez Wuhan, țara de origine a pandemiei încearcă să lanseze o campanie care să pună sub semnul întrebării originile virusului, relatează The Guardian.

Transmiterea virusului de pe pachete de mâncare congelată nu este considerată ca fiind un vector semnificativ de infectare.

Experții spun că sunt puține șanse ca o persoană să contracteze virusul în această manieră.

Chinezii încearcă, însă, să acrediteze ideea conform căreia nu Wuhan a fost locul din care a început răspândirea virusului. Într-o postare pe Facebook de săptămâna trecută, „Cotidianul Poporului”, publicația oficială a statului chinez, susține că „toate dovezile existente sugerează că noul coronavirus nu a pornit din Wuhan. Acolo a fost detectat pentru prima oară, însă originea sa nu a fost acolo”. Postarea îl citează pe Zeng Guang, fostul epidemiolog-șef al Centrului pentru Controlul și Prevenția Bolilor din China.

Cercetătorii chinezi au mers atât de departe încât au trimis spre publicare un articol care susține că „Wuhan nu este locul în care SARS-CoV-2 s-a transmis pentru prima oară la om” și sugerând că primul caz de îmbolnăvire a fost pe „subcontinentul indian”. Articolul trimis jurnalului medical The Lancet nu a trecut încă prin filtrul evaluării academice (peer-review).


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.