Cum ne putem proteja de Coronavirus?

miercuri, ianuarie 22nd, 2020
Cum ne putem proteja de Coronavirus?

Virusul apărut în China se numește 2019-nCoV și este un coronavirus. Denumirea provine de la aspectul acestuia, similar cu o coroană solară.

Pentru că nu există un vaccin împotriva acestui tip de coronavirus, specialiștii în medicină preventivă le recomandă în primul rând oamenilor să evite călătoriile în zona zero, Wuhan – China. O altă măsură importantă este spălarea mâinilor, cu apă caldă și săpun, pentru a preveni riscul de infectare. De asemenea, în această perioadă este bine să evitați zonele aglomerate. Dacă sunteți răcit, pentru a nu-i pune pe ceilalți în pericol, este indicat să stați acasă.

Inițial, autoritățile chineze au deschis o investigație, temându-se de o nouă epidemie SARS. SARS – sau Sindromul Respirator Acut Sever – este provocat tot de un coronavirus (numit SARS). În anii 2002-2003 s-a vorbit despre o pandemie care în numai câteva săptămâni s-a răspândit din Hong Kong în aproape 40 de țări. Atunci au murit peste 900 de persoane, iar alte câteva mii au fost infectate.

Noul tip de coronavirus se poate transmite de la animal la om, dar și de la om la om. Mulți alți coronaviruşi nu sunt periculoși şi produc complicații numai oamenilor care au sisteme imunitare slăbite.

Ce este coronavirus si ce inseamna?

„Corona înseamnă„ coroană ”, astfel încât acești viruși apar în formă de coroană atunci când sunt priviți la un microscop electronic, a spus Bhanu Sud, MD, un specialist în boli infecțioase la St. Jude Medical Center din Placentia, California.

„Majoritatea coronavirusurilor sunt inofensive”, a spus el. „De obicei, ele provoacă boli ușoare până la moderate ale tractului respirator superior, cum ar fi răceala obișnuită. Majoritatea oamenilor se vor infecta cu aceste virusuri la un moment dat în viața lor. ”

Sud subliniază că, deși perspectivele sunt bune pentru majoritatea persoanelor infectate cu acest tip de virus, tulpinile SARS și MERS sunt mai grave.

Rata de deces este de aproximativ 10% pentru persoanele cu SARS și 30% pentru cei cu varianta MERS.

„Ceea ce nu se știe în acest moment este tipul virusului. Ei fac teste pentru a afla ce tip de virus este acesta și dacă este mai asemănător cu SARS sau MERS „, a spus Bhayani. „Am un sentiment puternic că acesta va fi un virus nou.”


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.