Cum protejează Casa Albă Trump și personalul său împotriva coronavirusului

vineri, martie 6th, 2020
Izbucnirea COVID-19, Casa Albă a mandatat ca oaspeții să dezvăluie toate țările vizitate în ultimele 30 de zile.
Image: © REUTERS

WASHINGTON – Casa Albă organizează întâlniri cu privire la modul de reducere a amenințării cu infecția cu coronavirusul președintelui Trump și a personalului său, după ce înăsprirea liniștită a regulilor vizitatorilor luna trecută, a aflat The Post.

COVID-19

Ca răspuns la izbucnirea COVID-19, Casa Albă a mandatat ca oaspeții să dezvăluie toate țările vizitate în ultimele 30 de zile. Și măsuri suplimentare sunt examinate de un grup condus de Tony Ornato, șeful de serviciu adjunct al Casei Albe pentru operațiuni.

Grupul a fost descris în The Post de către un înalt funcționar al administrației ca un „grup de lucru” care se reuneste când este necesar pentru a aborda situațiile de amenințare emergente.

Cea mai mare schimbare vizibilă în aripa de vest a fost instalarea stațiilor de dezinfectare a mâinilor. Însă oficialul superior a spus că verificările de temperatură și încheierea tururilor publice sunt posibile dacă criza se agravează – deși niciuna dintre acestea nu este iminentă.

Grupul condus de Ornato „monitorizează și reevaluează în mod constant” protocoalele Casei Albe, a spus oficialul.

Coronavirus SUA

Revizuirea urmează o schimbare semnificativă de securitate pentru a vizita vizitatorii potențial infectați.

Un alt funcționar a declarat că, pe 21 februarie, Serviciul Secret a început să solicite vizitatorilor care nu dețin pasul la complexul Casei Albe să prezinte o listă de țări vizitate în ultimele 30 de zile.

Serviciul Secret și Unitatea Medicală a Casei Albe examinează informațiile și urmăresc persoanele care au vizitat țări cu focare de coronavirus.

„Nu este o interdicție grea și rapidă, dar îi permite experților medicali să știe cu cine să discute cu întrebări de urmărire”, a spus un oficial. „Oamenii au fost foarte cooperanți și înțelegători, ceea ce apreciem.”

Jurnaliștii care nu au un permis permanent și oaspeții care intră în clădirea de birouri executive Eisenhower adiacente trebuie să furnizeze și informațiile de călătorie


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.