O femeie de 62 de ani a fost diagnosticată cu virusul aproximativ o săptămână și jumătate după ce un bărbat de 75 de ani din aceeași clădire a fost infectat.
Image: © Getty Images

În cursul zilei de marți dimineață, oficialii de sănătate din Hong Kong au evacuat parțial rezidenții dintr-un bloc de apartamente, temându-se că coronavirusul ar fi putut fi transmis prin conductele clădirii.

Doi rezidenți care trăiesc pe etaje diferite ale unui turn înalt, numit Casa Mei Hong, din nord-vestul orașului Tsing Yi din Hong Kong, fuseseră infectați cu coronavirus, au declarat oficialii de sănătate.

O femeie de 62 de ani a fost diagnosticată cu virusul aproximativ o săptămână și jumătate după ce un bărbat de 75 de ani din aceeași clădire a fost infectat.

De atunci încă trei cazuri au fost legate de casa Hong Mei. Fiul femeii, soția sa și tatăl ei au fost diagnosticați cu virusul. Mama, fiul și soția împărtășesc un apartament.

Coronavirus in Hong Kong

Cele două cazuri inițiale au declanșat clopote de alarmă în rândul oficialilor din domeniul sănătății că virusul ar fi putut fi transmis prin conducte din clădire. În Hong Kong dens populat, acest lucru ar putea duce la infectarea a sute de persoane în presupusa siguranță a propriilor case.

În casa Hong Mei, cei doi pacienți inițiali cu coronavirus locuiau la 10 etaje unul de altul, dar se aflau pe același bloc vertical de apartamente – numărul șapte. Autoritățile medicale au evacuat rezidenții care locuiau în apartamente cu numărul șapte pe toate cele 30 de etaje ale clădirii, deoarece conductele de evacuare a toaletelor erau legate.

Posibilitatea transmiterii virusului prin conducte a determinat imediat comparații cu focarul SARS din 2003, când această metodă a devenit o sursă majoră de transmitere. În imobilul de locuințe Amoy Gardens, au existat peste 300 de infecții și 42 de decese după instalarea defectuoasă a permis virusului să se răspândească prin clădire.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.