Cuomo comandă zona de reținere a coronavirusului în statul New York; colegiile majore închid sălile de clasă pe măsură ce virusul se răspândește
Image: © Getty Images

Guvernatorul Andrew M. Cuomo (D) a anunțat marți școlile, lăcașurile de cult și alte locuri mari de adunare într-o zonă de o milă din orașul New Rochelle își vor închide porțile timp de 14 zile, iar trupele Gărzii Naționale vor ajuta la livrarea hranei și dezinfectați zonele comune din interiorul zonei.

Pe măsură ce izbucnirea noului coronavirus crește în Statele Unite, mai multe colegii majore precum American University și Ohio State University închid salile de curs și mută cursurile online până la sfârșitul cel puțin a unei luni. Există mai mult de 750 de cazuri raportate de covid-19, care a fost detectat în peste 30 de state, ceea ce a determinat pe mulți să declare statele de urgență.

La Washington, președintele Trump încearcă marți să susțină sprijinul senatorilor republicani pentru un plan economic de stabilizare a economiei Statelor Unite, zdruncinat de noul focar de coronavirus, dar se confruntă cu o luptă potențial ascendentă, întrucât aruncă măsuri costisitoare precum o reducere a impozitelor pe salarii.

Iată cele mai recente evoluții:

Xi din China a ajuns la Wuhan pentru a inspecta eforturile de „prevenire și control al epidemiilor”. Anterior, Xi trimisese premierul și vicepremierul către Wuhan, iar analiștii așteptau să vadă când va vizita liderul însuși, văzând acest lucru ca un semn că China credea că epidemia era pe deplin sub control.
Restricțiile severe ale mișcării pentru rezidenți din Italia vor rămâne în vigoare până cel puțin pe 3 aprilie. Italienilor li se va spune că nu vor călători, școlile la nivel național vor fi închise și aproape toate evenimentele publice, de la meciurile de fotbal până la înmormântări, se vor opri. Restaurantele vor trebui să se închidă până la 18 p.m.
Piețele globale au redobândit marți, iar prețurile petrolului au fost mult mai mari. Asta a marcat o schimbare începând de luni, când temerile de recesiune au trimis media industrială Dow Jones cu peste 2.000 de puncte.
Peste 750 de persoane din Statele Unite au testat pozitiv virusul și 26 au murit. Doi congresmeni republicani, care au interacționat cu Trump în săptămâna trecută, au declarat că se carantinesc singuri după o posibilă expunere la virus. Universitatea Harvard le-a spus studenților să nu se întoarcă în campus după vacanța de primăvară, iar Universitatea de Stat din Ohio a suspendat instrucțiunile față în față pentru restul lunii, după ce statul a raportat mai multe cazuri de Covid-19.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.