Începând de sâmbătă, 18 rezidenți din New York sunt sub carantină obligatorie și 2.255 sunt sub carantină voluntară, a adăugat primarul.
Image: © Getty Images

Guvernatorul Andrew Cuomo a declarat starea de urgență sâmbătă, deoarece numărul cazurilor de coronavirus din New York a crescut, 89 de persoane fiind acum confirmate bolnave.

Unul dintre noile cazuri din oraș este un șofer Uber, în vârstă de 33 de ani, din Rockaways, care a lucrat pe Long Island; el este izolat în spitalul din Queens, în stare „gravă”, a spus primarul Bill de Blasio.

Rămânerea „calmului” nu este o prioritate – testarea este, a spus el.

„Nu cer calm”, a spus Cuomo, într-o lovitură a celor care au cerut în mod repetat calmul în fața recentelor schimbări de pe piața bursieră COVID-19.

„Cerem realitate”, a spus guvernatorul la o conferință de presă la prânz la Albany.

„Cer un răspuns faptic, spre deosebire de un răspuns emoțional.”

Totalul de sâmbătă reflectă o săritură de o zi din șapte cazuri noi în oraș – mai mult decât dublul raportului, cinci, din ziua precedentă.

Șoferul Uber, despre care oficialii orașului au spus că are o problemă respiratorie de bază, este tratat la Spitalul Episcopal St. John din Far Rockaway.

Primarul a spus că alte cazuri noi de oraș includ:

• Soția și fiica de 11 ani a unui bărbat din Upper West Side, în anii 50, care s-au testat pozitiv. „În prezent sunt în carantină obligatorie și sunt ușor simptomatice.”

• Două femei din Brooklyn, în anii 60 și 70, care s-au întors recent dintr-o croazieră în Egipt. Amândoi sunt acasă în carantină obligatorie.

• Un bărbat de 30 de ani din Brooklyn a fost internat în stare gravă după ce s-a întors dintr-o călătorie în Italia.

• Un bărbat din Manhattan, la sfârșitul anilor 50, care s-a dovedit pozitiv „după ce a petrecut timp cu o persoană pozitivă COVID-19 într-o călătorie recentă în Chile”, a replicat primarul. Bărbatul este „simptomatic și sub carantină obligatorie”, a adăugat el.

Începând de sâmbătă, 18 rezidenți din New York sunt sub carantină obligatorie și 2.255 sunt sub carantină voluntară, a adăugat primarul.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.