Așa cum au confirmat cazurile de coronavirus din Germania, s-au ridicat în ultima săptămână săptămâna trecută, sute de berlinezi s-au înghesuit Volkspark

Așa cum au confirmat cazurile de coronavirus din Germania, s-au ridicat în ultima săptămână săptămâna trecută, sute de berlinezi s-au înghesuit Volkspark am Friedrichshain pentru a juca fotbal și baschet și pentru a-și lăsa copiii să se desprindă de numeroasele săli de sport din jungla din parc.

Condițiile păreau ideale pentru răspândirea unui virus care a ucis mii. Cu toate acestea, rata de fatalitate a Germaniei de până acum – doar 0,5% – este cea mai mică din lume, cu o lovitură lungă.

Coronavirus in Germania

„Cred că testăm doar mult mai mult decât în ​​alte țări și ne detectăm focarul mai devreme”, a declarat Christian Drosten, directorul institutului de virologie din spitalul Charité din Berlin.

Deoarece Europa a devenit epicentrul pandemiei globale de coronavirus, rata mortalității italiene se ridică la aproximativ 10%. Franța este în jur de 5%. Cu toate acestea, rata de fatalitate a Germaniei de la COVID-19 a rămas remarcabil de scăzută de la apariția cazurilor în urmă cu mai mult de o lună. În 25 martie, au existat 175 de morți și 34.055 de cazuri.

Drosten, a cărui echipă de cercetători a dezvoltat primul test COVID-19 utilizat în domeniul public, a declarat că rata scăzută a mortalității din Germania se datorează capacității țării sale de a testa timpuriu și deseori. El estimează că Germania a testat aproximativ 120.000 de persoane pe săptămână pentru COVID-19 în perioada lunii lungi de la sfârșitul lunii februarie și până acum, când a ajuns la proporții epidemice din țară, cel mai extins regim de testare din lume.

Cu alte cuvinte, echivalentul Germaniei la Centrele de Control și Prevenire a Bolilor din SUA – Institutul Robert Koch – face recomandări, dar nu apelează la focurile de testare pentru întreaga țară. Cele 16 state federale din Germania iau propriile decizii cu privire la testarea coronavirusului, deoarece fiecare dintre ele este responsabil pentru propriile sisteme de îngrijire a sănătății.

Covid-19

Când centrul medical universitar Drosten a dezvoltat ceea ce a devenit testul recomandat de Organizația Mondială a Sănătății, acestea au dat aceste teste colegilor din întreaga Germanie în ianuarie.

„Și, bineînțeles, au făcut asta la laboratoarele pe care le cunosc la periferie și la laboratoarele spitalicești din zona în care se află”, a spus Drosten. „Acest lucru a creat o situație în care, să zicem, până la începutul sau mijlocul lunii februarie, testarea era deja în vigoare, pe larg.”

Drosten a spus că a însemnat testarea mai rapidă, mai timpurie și mai răspândită pentru COVID-19 în Germania decât în ​​alte țări.

Lothar Wieler, șeful Institutului Robert Koch, agenția federală germană responsabilă pentru controlul și prevenirea bolilor, a declarat la o conferință de presă săptămâna trecută că infrastructura de testare din Germania înseamnă că autoritățile au o citire mai exactă a cazurilor confirmate de virus.

„Nu știm exact câte cazuri necunoscute există, dar estimăm că acest număr necunoscut nu este foarte mare”, a spus Wieler. „Motivul este simplu. Am emis recomandări la jumătatea lunii ianuarie despre cine trebuie testat și cine nu ar trebui testat.”


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.