Decesele prin coronavirus depășesc decesele Sars din 2003

duminică, februarie 9th, 2020
Numărul de decese prin coronavirus a depășit-o pe cea a epidemiei Sars în 2003.
Image: © GETTY IMAGES

Numărul de decese prin coronavirus a depășit-o pe cea a epidemiei Sars în 2003.

Doar în provincia Chineză Hubei, epicentrul ultimului focar, numărul morților este acum pus la 780 de către oficialii de sănătate regionali.

Până în prezent, totalul a 813 decese au fost până în China continentală.

În 2003, 774 de persoane au fost ucise de Sars (sindrom respirator acut sever) în mai mult de două duzini de țări.

OMS avertizează împotriva „trolurilor” coronavirusului
Un ghid vizual pentru focar
Nunta în masă din Coreea de Sud sfidează temerile de virus
Peste 34.800 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus la nivel mondial, marea majoritate în China.

Luna trecută, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat o urgență globală pentru sănătate în urma noului focar.

Ce este cel mai recent la coronavirus?

În ultimul buletin, oficialii de sănătate din Hubei au raportat sâmbătă 81 de noi victime, ceea ce a atras numărul de decese în regiune la 780.
Acum s-au înregistrat 811 de decese în China continentală, cu fiecare în Hong Kong și Filipine.

Noul virus, 2019-nCov, a fost raportat pentru prima dată în capitala Wuhan a Hubei, iar orașul care se întinde este de câteva săptămâni în blocare.

Șeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat, sâmbătă, virusul este încă concentrat în Hubei și că în ultimele patru zile se pare că a existat o ușoară stabilizare a numărului de cazuri.

Cu toate acestea, el a spus că a fost încă prea devreme pentru a spune dacă virusul a fost platou sau nu, întrucât epidemiile pot încetini, înainte de a accelera din nou.

Dar el a adăugat încetinirea a fost „o oportunitate” pentru ei de a lucra pentru a conține virusul.

Duminică, presa de stat a raportat că provincia Hebei își va ține școlile până cel puțin 1 martie.

Între timp, în Hong Kong, pasagerii de pe o navă de croazieră au fost lăsați să debarce după ce testele nu au arătat nicio infecție între ei sau echipajul acesteia.

Visul Mondial a fost ținut izolat după ce opt foști pasageri au prins virusul.

Sâmbătă, Hong Kong a pus în aplicare o perioadă de carantină de două săptămâni obligatorie pentru oricine sosește din China continentală. Vizitorilor li se spune să se izoleze în camerele de hotel sau în centrele guvernamentale, în timp ce rezidenții trebuie să stea în casele lor.

Înlăturarea noilor reguli va fi pedepsită cu amendă și cu pedeapsa cu închisoarea. Au existat 26 de cazuri de virus confirmate în Hong Kong.

Joi, un cetățean american în vârstă de 60 de ani – prima victimă ne-chineză confirmată a bolii – a murit în spitalul Wuhan din Jinyintan.

Sâmbătă, Franța a confirmat cinci cazuri noi în regiunea sa Haute-Savoie, inclusiv un băiat de nouă ani, care aduce totalul persoanelor infectate din țară la 11.

Ministrul francez al Sănătății, Agnès Buzyn, a declarat că toate cele cinci noi cazuri au fost resortisanți britanici aflați în același cabană, care adăpostise și un britanic care fusese în Singapore. Se spune că starea lor nu este gravă. Alte șase persoane care au rămas la cabană sunt sub observație.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.