Decesele prin coronavirus trec de 6.500 la nivel mondial

luni, martie 16th, 2020
În mai multe articole din weekend, tabloidul chinez Global Times a pus sub semnul întrebării decizia Marii Britanii de a nu introduce măsuri de distanțare socială mai stricte - spre deosebire de Italia, Franța, Germania și Spania.
Image: © Getty images

Coronavirus

Mass-media chineză de stat a criticat răspunsul Marii Britanii și al altor țări occidentale la noua pandemie a coronavirusului, susținând că au adoptat o politică de „predare totală”.

În mai multe articole din weekend, tabloidul chinez Global Times a pus sub semnul întrebării decizia Marii Britanii de a nu introduce măsuri de distanțare socială mai stricte – spre deosebire de Italia, Franța, Germania și Spania.

Miniștrii guvernului britanic estimează că focarul poate să nu crească până la 14 săptămâni de acum înainte și au susținut că ar fi în detrimentul implementării unor astfel de măsuri în acest stadiu al focarului.

Al doilea val: Există temeri din ce în ce mai mari în Asia de posibilitatea unui al doilea val de infecții din cazuri importate.

Renunțarea la muncă: țările asiatice, cum ar fi China, Coreea de Sud și Singapore, au văzut că caselele s-au stabilizat în ultimele săptămâni, datorită în mare măsură unei combinații de măsuri de contenție agresivă și de distanțare socială. Dar o creștere a infecțiilor legate de călătoriile de peste mări a dus la îngrijorarea faptului că aceste sacrificii ar putea fi anulate.

Măsuri mai stricte: guvernele din regiune intensifică acum restricțiile de carantină și de călătorie. De luni, toți călătorii de peste mări care sosesc în capitala Chineză Beijing vor fi trimiși la unități de carantină timp de 14 zile, contra cost, potrivit presei de stat. Iar începând cu 19 martie, Hong Kong-ul o va extinde în 14 zile auto-carantină obligatorie pentru a include Marea Britanie, alături de alte 30 de țări și regiuni.

Singapore a avut succes și în ceea ce privește conținerea virusului. Într-o conferință de presă duminică, ministrul pentru Dezvoltare Națională din Singapore, Lawrence Wong, a declarat că îngrijorarea statului oraș în privința cazurilor din țări precum Marea Britanie și Elveția este că „nu este vorba doar de numere”.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.