Descoperirea făcută în Spania Quercitina, o moleculă naturală poate ucide coronavirus-ul.

sâmbătă, septembrie 12th, 2020
Oamenii de știință din Spania au descoperit că o moleculă naturală, numită Quercitina, poate anihila noul coronavirus.
Image: © GettyImages

Oamenii de știință din Spania au descoperit că o moleculă naturală, numită Quercitina, poate anihila noul coronavirus. 

Aceasta funcționează ca un inhibitor al Sars-CoV-2, acționând asupra uneia dintre proteinele cheie pentru multiplicarea agentului patogen. Astfel, noile descoperiri derulate de un grup de cercetători din Zaragoza si Madrid arată că quercitina, prin blocarea activității enzimatice a 3CLpro, este „letală” pentru Sars-CoV-2.

Simulările pe computer au arătat că quercitina se leagă exact de componenta activă a proteinei 3CLpro, împiedicând-o să-și îndeplinească corect funcția, afirmă Bruno Rizzuti, cel care coordonează echipa de cercetare.

Deja, în acest moment, această moleculă este la același nivel cu cele mai bune antivirale folosite în prevenirea infectării cu coronavirus,  însă niciuna dintre acestea nu este aprobată ca medicament„, precizează Bruno Rizzuti, pentru publicația italiană Il Messagero.

Sursa:digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.