Dexametazonă medicamentul impotriva coronavirus posibil tratament

miercuri, iunie 17th, 2020
Cercetătorii din Marea Britanie au anunțat marți rezultatele unui studiu care demonstrează că dexametazona, un medicament ieftin, folosit încă din anii '60 pentru diminuarea inflamaţiei în afecţiuni precum artrita, reduce cu circa o treime rata deceselor în rândul pacienţilor cel mai grav afectaţi de COVID-19, internaţi în spitale.
Image: © GettyImages

Cercetătorii din Marea Britanie au anunțat marți rezultatele unui studiu care demonstrează că dexametazona, un medicament ieftin, folosit încă din anii ’60 pentru diminuarea inflamaţiei în afecţiuni precum artrita, reduce cu circa o treime rata deceselor în rândul pacienţilor cel mai grav afectaţi de COVID-19, internaţi în spitale.

Deşi rezultatele studiului privind dexametazona sunt preliminare, cercetătorii din spatele acestuia au declarat că medicamentul ar trebui să devină modalitatea standard de îngrijire în cazul pacienţilor celor mai afectaţi.

În cazul pacienţilor conectaţi la ventilatoare pulmonare, s-a demonstrat că tratamentul reduce mortalitatea cu aproximativ o treime, iar pentru pacienţii care necesită doar administrarea de oxigen, rata de mortalitate a fost redusă cu aproximativ o cincime, conform constatărilor preliminare ale studiului. Beneficiile au fost observate însă doar la pacienţii cu COVID-19 în stare gravă, nu şi la cei cu simptome mai uşoare.

Vestea vine în contextul în care cazurile de infectare cu noul coronavirus au accelerat în unele zone, inclusiv în Statele Unite şi în timp ce un nou focar izbucnit în capitala Chinei.

Sursa: digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.