Saloanele de coafură, florăriile şi librăriile s-au redeschis luni în Grecia în cadrul măsurilor de relaxare treptată a restricţiilor de izolare impuse în urmă cu şase săptămâni de autorităţile locale pentru a încetini răspândirea noului coronavirus, informează Reuters, citată de Agerpres.
Image: © GettyImages

Saloanele de coafură, florăriile şi librăriile s-au redeschis luni în Grecia în cadrul măsurilor de relaxare treptată a restricţiilor de izolare impuse în urmă cu şase săptămâni de autorităţile locale pentru a încetini răspândirea noului coronavirus, informează Reuters, citată de Agerpres.

Începând cu primele ore ale dimineţii, poliţia a făcut verificări în autobuze şi staţii de metrou pentru a se asigura că pasagerii poartă măşti chirurgicale obligatorii, dar şi în magazine, pentru a inspecta respectarea regulilor de distanţare socială.

Coronavirus Grecia

Grecii nu mai au nevoie acum de un formular în care să declare un motiv valid – cum ar fi aprovizionarea cu alimente şi medicamente sau realizarea exerciţiilor fizice – pentru a putea să îşi părăsească locuinţele.

Volumul de trafic a crescut pe străzile din Atena şi din alte oraşe importante, oamenii formând cozi în faţa magazinelor de electrocasnice, care au primit permisiunea de a se redeschide pentru prima dată după ce Grecia a impus restricţii dure la mijlocul lunii martie.

Grecia, o ţară cu 11 milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent 2.626 de cazuri de COVID-19, boala respiratorie provocată de noul coronavirus, şi 144 de decese, cu mult mai puţine decât în multe alte ţări europene.

Grecia, care în 2018 s-a restabilit după o criză financiară ce a distrus un sfert din producţia sa economică, este nerăbdătoare să permită companiilor comerciale să îşi reia activitatea şi se teme că pandemia de coronavirus va afecta grav veniturile din turism, unul dintre pilonii economiei sale.

Sursa:digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.