Economiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la un declin anual de 34,1% al PIB-ului SUA în perioada aprilie - iunie 2020.
Image: © GettyImages

Economia SUA a înregistrat în trimestrul doi al anului 2020 cel mai sever declin de la Marea Recesiune, a anunţat Departamentul Comerţului. Prăbușirea cheltuielilor gospodăriilor şi a investiţiilor companiilor pe perioada pandemiei a dus la această situație, transmit DPA şi Reuters, citate de Agerpres.

Economiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la un declin anual de 34,1% al PIB-ului SUA în perioada aprilie – iunie 2020.

Potrivit datelor ajustate în funcţie de variaţiile sezoniere, PIB-ul SUA a scăzut în ritm anual cu 32,9% în perioada aprilie-iunie 2020, cea mai semnificativă scădere de când Departamentul Comerţului a început publicarea datelor, în 1947. Scăderea PIB-ului este mai mult decât triplă faţă de precedentul declin record, de 10%, înregistrat în trimestrul doi din 1958. În primul trimestru din acest an, PIB-ul SUA a scăzut în ritm anual cu 5%.

De asemenea, comparativ cu perioada ianuarie – martie 2020, economia americană s-a contractat cu 10% în trimestrul doi din 2020.

Sursa:digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.