Epidemia de coronavirus „dă semne de încetinire” în Spania

luni, martie 30th, 2020
Creșterea numărului de cazuri de coronavirus în Spania, țară grav afectată de pandemie, pare să încetinească, a declarat pentru BBC ministrul de Externe spaniol.
Image: © GettyImages

Creșterea numărului de cazuri de coronavirus în Spania, țară grav afectată de pandemie, pare să încetinească, a declarat pentru BBC ministrul de Externe spaniol.

Autoritățile au raportat luni încă 6.400 de noi cazuri, însă acesta este cel mai mic număr de cazuri noi raportat în ultima săptămână.

Spania a instituit restricții, iar acestea au fost extinse recent pentru toți angajații non-esențiali pe durata a două săptămâni.

Ultimele cifre anunțate de Spania arată că traiectoria numărului de cazuri, până acum ascendentă, pare să se îndrepte, a spus ministrul de Externe spaniaol Arancha González. Oficialii speră că vârful epidemiei să se apropie, după care numărul noilor bolnavi și al victimelor ar urma să scadă.

Spania a instituit starea de alertă din 14 martie, locuitorii având voie să-și părăsească locuința pentru cumpărături și medicamente, sau pentru a avea grijă de membri familiei.

Maria Jose Sierra, oficial în Ministerul Sănătății, a anunțat că, după introducerea restricțiilor, trendul privind noile cazuri raportate zilnic s-a schimbat. Numărul noilor cazuri crește cu aproximativ 12% pe zi, însă înainte de 25 martie creșterea zilnică era de 20%.

Sursa:digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.