Evenimentul cu 25.000 de oameni care a răspândit COVID-19 în Balcani

sâmbătă, iunie 20th, 2020
Derby-ul Serbiei, dintre Partizan Belgrad și Steaua Roșie, scor 1-0, provoacă nenumărate controverse. Meciul din 10 iunie s-a jucat cu 25.000 de spectatori în tribune, la Belgrad, și a generat scandal în Muntenegru. România e și ea în pericol.
Image: © GettyImages

Evenimentul cu 25.000 de oameni care a răspândit COVID-19 în Balcani. Românii care au participat

Derby-ul Serbiei, dintre Partizan Belgrad și Steaua Roșie, scor 1-0, provoacă nenumărate controverse. Meciul din 10 iunie s-a jucat cu 25.000 de spectatori în tribune, la Belgrad, și a generat scandal în MuntenegruRomânia e și ea în pericol.

În ultimele zile, în Muntenegru s-au înregistrat șapte noi infectări cu coronavirus, toate puse pe seama deplasării cetățenilor din țară în Serbia, pentru derby-ul belgrădean. ”E clar că deplasarea cetățenilor noștri la Belgrad a provocat această situație”, a concluzionat Jevto Erakovic, directorul Centrului Clinic din Podgorica.

România ar putea suferi și ea de pe urma derby-ului de la Belgrad, posibil focar de COVID-19. Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova, a declarat, în exclusivitate la emisiunea Digi Sport Special, că și fanii români au călătorit în Serbia, pentru meciul dintre Partizan și Steaua Roșie.

”Am văzut că s-a jucat cu spectatori în Serbia. Și cei din Craiova, și cei din Banatul sârbesc au mers la Belgrad, la meci”, a spus oficialul oltean.

Potrivit lui Sorin Cârțu, cazurile de coronavirus din Craiova au fost ”256, dintre care 250 rezolvate deja”. Dacă spusele sale referitoare la suporterii români care au călătorit la Belgrad sunt adevărate, e posibil ca numărul de infectări să crească în următoarea perioadă.

Sursa: digisport.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.