,,Nu mi se oxigenează sângele” - este argumentul folosit frecvent de cei care nu vor să poarte mască nici măcar în spații închise
Image: © GettyImages

,,Nu mi se oxigenează sângele – este argumentul folosit frecvent de cei care nu vor să poarte mască nici măcar în spații închise. Cercetătorul Cristian Presură a făcut un experiment: a purtat 6 ore două măști, una peste alta. A mers pe jos, cu bicicleta, a fost chiar și la salăConcluzia: saturația în oxigen a sângelui nu a scăzut. Mai cade astfel un mit născut în timul pandemiei de coronavirus.

Experimentul unui Fizician

Fizicianul a purtat o mască refolosibilă și una de unică folosință, cu 3 straturi, pe timpul celor 6 ore. Saturația a variat înte 97-98%, în condițiile în care ea trebuie să fie peste 94%.

La finalul experimentului, și-a pus 10 măști de unică folosință, dar saturația oxigenului a rămas tot la 98%.

Presură a explicat la Digi24 de ce sângele se oxigenează în continuare și atunci când purtăm mască.

Sursa: digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.