Facebook marți le-a spus angajaților că va acorda fiecăruia dintre acestea bonusuri de 1.000 de dolari, pentru a-și susține forța de muncă care lucrează de la distanță, în timp ce așteaptă pandemia coronavirusului, a declarat compania CNBC.

Facebook marți le-a spus angajaților că va acorda fiecăruia dintre acestea bonusuri de 1.000 de dolari, pentru a-și susține forța de muncă care lucrează de la distanță, în timp ce așteaptă pandemia coronavirusului, a declarat compania CNBC.

Informațiile au raportat mai întâi că Facebook ar oferi bonusurile angajaților.

Anunțul a fost făcut de directorul general Mark Zuckerberg într-o notă internă pentru angajați.

Facebook angajează aproape 45.000 de lucrători cu normă întreagă

Facebook angajează aproape 45.000 de lucrători cu normă întreagă, potrivit unui raport financiar din ianuarie, dar angajează și alte câteva mii de lucrători contractuali. Nu este clar dacă acești contractanți vor primi și un bonus. Facebook nu este singura companie tehnologică care oferă bonusuri în bani lucrătorilor. Luni lucrătoare a anunțat luni că va plăti angajaților săi bonusuri în valoare de două săptămâni de plată.

Facebook a anunțat, de asemenea, marți, un program de 100 de milioane de dolari pentru a ajuta întreprinderile mici afectate de COVID-19. Programul va oferi până la 30.000 de afaceri mici eligibile cu „subvenții în numerar și credite publicitare pentru a ajuta în acest timp provocator.”

Coronavirusul a avut deja un impact masiv asupra companiei. Acțiunile companiei sunt în scădere cu mai mult de 28% până în prezent, pe măsură ce incertitudinile legate de coronavirus se atrag pe piețe.

Pe 27 februarie, Facebook a anulat conferința sa anuală de dezvoltatori de software F8. La începutul lunii martie, Facebook a început să le spună angajaților săi să lucreze de acasă și a scos alte conferințe. La începutul acestei luni, Facebook interzice temporar reclame și înregistrări pentru măști medicale pentru față.

În întreaga lume, există mai mult de 183.000 de cazuri de coronavirus cu cel puțin 7.167, potrivit Universității Johns Hopkins. În S.U.A., există cel puțin 4.661 de cazuri și au fost cel puțin 85 de decese, potrivit Universității Johnson Hopkins.

 

Sursa: cnbc.com


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.