Administrația americană pentru produse alimentare și droguri și-a schimbat, vineri, poziția cu privire la un tip căutat de respirator din China, KN95

Administrația americană pentru produse alimentare și droguri și-a schimbat, vineri, poziția cu privire la un tip căutat de respirator din China, KN95, anunțând că agenția va autoriza masca pentru a fi utilizată în mediul sanitar, dacă îndeplinește anumite criterii.

Coronavirus MASK KN95

Ca răspuns la deficiențele de respirator continuu, FDA a emis noi îndrumări, autorizând respiratorii KN95 dacă sunt îndeplinite anumite criterii, inclusiv dovezi care demonstrează că respiratorul este autentic.
Această mișcare vine după orientări guvernamentale conflictuale care au provocat confuzii cu privire la modul în care aceste măști ar trebui utilizate și dacă ar putea fi importate în SUA.

FDA nu a inclus aceste măști în ghidarea sa inițială pentru utilizarea de urgență emisă luna trecută, dar Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au spus că măștile KN95 sunt „așteptate să fie alternative adecvate” la măștile N95 în timpul pandemiei coronavirusului când proviziile sunt scurte.

Indrumarea diferită a lăsat furnizorii să ezite să-și măstească navele și cumpărătorii din SUA, precauți să le cumpere.Pe 28 martie, FDA a listat măști din șase țări, inclusiv Mexic și Brazilia, care au considerat „adecvat pentru a proteja sănătatea publică sau siguranța”, dar a lăsat măștile chinezești de pe listă.
Pe tot globul, măștile N95 – considerate standardul de aur al măștilor respiratorii – sunt în cantitate redusă.

Aceste măști, care filtrează cel puțin 95% din particule foarte mici din aer, sunt un echipament crucial pentru medici și asistente care tratează zeci de mii de pacienți infectați cu coronavirus din Statele Unite.
Dar întrebările privind calitatea și eficacitatea măștii KN95 numite în mod similar au apărut pe măsură ce producția a crescut în China.

Surda:cnn.com


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.