Focar COVID-19: Italia pune 10 orașe în blocare după ce două persoane mor de coronavirus

duminică, februarie 23rd, 2020
Spitalul de boli infecțioase din Roma are grijă în prezent de alte trei persoane care au fost infectate, inclusiv un cuplu chinezesc de la Wuhan și un italian care testează „negativ” persistent virusul după două săptămâni de tratament antivirus.

Italia a devenit prima țară din Europa care are propriii resortisanți mor din cauza coronavirusului COVID-19.

Autoritățile au pus zece orașe în blocare în nordul țării, după ce un grup de cazuri a apărut vineri.

Cea mai recentă victimă a fost anunțată ca o femeie în vârstă de 75 de ani din Lombardia, care urmează morții bărbatului, în vârstă de 78 de ani, din Veneto.

Numărul total de cazuri la nivel național este de 59, cu 46 de pacienți în Lombardia, 11 în Veneto, unul în Piemonte și Umbria.

Multe dintre noile cazuri au reprezentat primele infecții în Italia dobândite prin contagiune secundară.

Opt cazuri au fost la același spital din Codogno. Un bărbat de 38 de ani a fost internat acolo, iar soția și un prieten l-au contractat. Cinci cadre medicale, inclusiv asistenții medicali și medicii, s-au testat pozitiv.

„Grup de cazuri”
Ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a declarat că Italia vede acum același tip de cazuri pe care Germania și Franța le-au văzut.

Ministerul Sănătății din Italia a ordonat oricui care a venit în contact direct cu cei trei să fie pus în carantină timp de 14 zile.

Aproximativ 150 de persoane, inclusiv personal medical, s-au aflat în izolare sub teste.

Președintele regional Veneto, Zaia, a spus că contagiunea a arătat că virusul este transmis ca orice gripă și că încercarea de a identifica o singură sursă pentru cazurile sau de a stabili o legătură cu China nu mai erau măsuri de izolare eficiente.

„Puteți obține de la oricine”, a spus el reporterilor. „Ne putem aștepta să avem cazuri de pacienți care nu au avut contact” cu purtători suspectați. Deși virusul nu este deosebit de letal, acesta poate fi pentru persoanele în vârstă sau persoanele cu afecțiuni existente, a spus el.

Orașe în blocaj
Primarul Codogno a emis un decret prin care s-a dispus închiderea tuturor restaurantelor, cafenelelor, școlilor și a locurilor de adunare publică, precum discoteci și săli de sport. Ministerul Sănătății a sfătuit locuitorii din zonă să rămână acasă ca măsură de precauție.

Oficialii locali din alt oraș, Casalpusterlengo, au dispus închiderea școlilor locale până marți.

Un al treilea oraș, Castiglione d’Adda, a declarat că bibliotecile, birourile publice, sălile de sport și depozitele de gunoi vor fi închise ca măsură de precauție pentru sănătate.

Spitalul Codogno și-a închis camera de urgență, iar personalul a fost văzut că purta măști în timp ce mutarii aduceau paturi și mobilier noi, pe măsură ce carantina începea.

Ministrul adjunct al sănătății, Pierpaolo Sileri, a declarat că managerul care a călătorit în China și a fost izolat nu este pacient cu zero. Rezultatele laboratorului au arătat că bărbatul nu a dezvoltat anticorpi împotriva virusului.

Spitalul de boli infecțioase din Roma are grijă în prezent de alte trei persoane care au fost infectate, inclusiv un cuplu chinezesc de la Wuhan și un italian care testează „negativ” persistent virusul după două săptămâni de tratament antivirus.

În ciuda apelurilor de protecție, italienii le-a fost greu să găsească măști de protecție. Un eșantion de farmacii din Milano a raportat vânzarea în urmă cu săptămâni, la fel ca și farmacistul din Codogno.

Presa locală italiană a declarat sâmbătă că cel puțin 10 orașe au fost blocate efectiv: Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d’Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo și San Fiorano.

Orașe individuale din afara zonei reglementate de ordonanță, precum Cremona, și-au emis propriile restricții după ce au confirmat că există cazuri locale.


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.