Focar de COVID la Institutul Oncologic Iaș

luni, septembrie 6th, 2021
Cinci pacienți internați în secția de Hematologie de la Instititul Oncologic din Iași au fost testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. O situație identică se înregistrează însă și la secția de Îngrijiri Paliative a Institutului Regional de Oncologie
Image: © GettyImages

Cinci pacienți internați în secția de Hematologie de la Instititul Oncologic din Iași au fost testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. O situație identică se înregistrează însă și la secția de Îngrijiri Paliative a Institutului Regional de Oncologie, unde în ultimele două zile au fost confirmate șase îmbolnăviri – 3 pacienți și 3 salariați.

Pacienții au fost transferați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din oraș pentru a fi monitorizați, iar în cele două secții nu se vor mai face internări, cel puțin în următoarele trei zile.

Vestea bună este că niciunul dintre pacienții cu COVID nu este în stare gravă, au forme ușoare sau chiar asimptomatice ale bolii.

Focarul de la Hematologie ar fi pornit de la un pacient care a fost dus pentru analize suplimentare la un alt spital din oraș, unde a stat câteva ore în Unitatea de Primiri Urgențe și așa s-ar fi îmbolnăvit, cred medicii de la Institutul Oncologic. Pacientul respectiv avusese anterior un test negativ.

Sursa: digi24.ro


Facem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. În cazuri rare, acestea pot conține inadvertente. fotografia, preturile și discounturile au caracter informativ iar unele specificații sau descrieri pot conține erori de operare. Pentru furnizarea unui serviciu îmbunătățit folosim cookies. Continuarea navigării se consideră acceptare a politicii de cookies.